Малките червени фараонови мравки обикновено живеят вкъщи Градинските или домашните

...
Малките червени фараонови мравки обикновено живеят вкъщи Градинските или домашните
Коментари Харесай

Как да се отървете от мравките у дома - доказани методи

Малките червени фараонови мравки нормално живеят у дома

Градинските или домашните мравки се разграничават от горските. В къщи или жилища домашните мравки ядат ларви на бълхи, паяци, дървеници, мухи, в зеленчукови градини и градини - разхлабват почвата, унищожават разнообразни инсекти. Но има доста щета от тях - скапват храната, някои типове дърво, пространства.

Малките червени фараонови мравки нормално живеят у дома. Те скапват храната, популяризират инфекции и вършат гнезда в стените. В градината има няколко типа. Черна градинска или червеногуша мравка, макар изгодите, тя унищожава доста вредители, скапва дървото. Има и инсекти, които имат жило и могат да хапят мъчително. Големите мравки живеят единствено в градината, те могат да гризат плодове, цветя, да повреждат шубраци.

Защо мравките са рискови у дома?
Те придвижват бактерии и разнообразни инфекции. Насекомите скапват храната. Свойството на насекомите да събират и натрупват храна в труднодостъпни места на пространства води до образуването на гъбички и плесен на тези места. Развалят дървото
Как да се отървете от мравки с подръчни средства?
Не оставяйте храна, мръсни съдове. Отстранете остатъците от лепкави, сладки, мазни, скотски артикули. Избършете повърхностите с забрадка, напоена с оцет, мравките не го харесват.
Намерете гнездото на мравките и унищожете царицата

Борбата с мравките няма да бъде ефикасна, в случай че не намерите гнездото им и не убиете царицата. Именно тя е виновна за цялото придвижване на мравките. Ако я оставите, доста скоро нови мравки ще се появят на мястото на убитите.

За да намерите гнездото, би трябвало да се опитате да наблюдавате къде отиват. За да извършите това, оставете нещо " вкусно " за насекомите. След известно време мравките ще проправят пътя от гнездото до храната. Ако погледнете деликатно къде отиват, можете да намерите гнездото. Най-често гнездата на мравки се намират зад шкафове или кухненска мивка, под первази в банята или зад плочките.

Можете да разпознаете царицата на мравките по следните характерности:

 
Тя е доста по-голяма от другите мравки Има мрачен цвят Има светли линии по корема Мравките й носят храна 
Домашни токсини за инсекти

Смесете я с нещо сладко, прибавете малко вода и го оставете на мравешките пътеки. Като алтернатива разтворете содата в гореща вода и напълнете с мравуняка или откритото гнездо.

Борната киселина, сходно на содата, работи като отрова на мравките. Смесете я с жълтък или нещо сладко и намажете на разнообразни места.

Оцет или амоняк - избършете всички повърхности в кухнята и банята. Миризмата на тези субстанции ще убие ензимите на мравките и те няма да могат да намерят пътя си. Разредени с вода, същите тези субстанции могат да се употребяват за отнасяне на гнездота на мравките.

Домашните мравки се отблъскват от миризмите на растения и билки, по-специално, те не харесват миризмите на магданоз, чесън, дафинови листа, горчица, мащерка, маточина, мента, лимонова кора. Тези билки могат да бъдат поставени на местата, където мравките вървят.

Особено реагират на чесън или люти чушки. Настържете скилидка чесън и намажете всички повърхности в жилището или разпръснете люта чушка по пътеката на мравките или до гнездото им.

Разтворете квас за самун във вода с нещо сладко до консистенция на гъста паста. Смажете с тази паста рафтовете, където се съхраняват продуктите.

Пригответе воден разтвор от настърган сапун и сода и с този разтвор напълнете гнездото на мравките.

Всички типове мравки се движат по ясни " пътеки ", които отбелязват с феромони. Ако тези феромони се отмият, насекомите няма да намерят пътя си. Ако унищожите мравките няколко пъти по подобен маршрут и ги оставите на пътеката, другите мравки непринудено ще изоставен това място. 

Лора Костова, основен редактор на happy-woman.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР