Малките бебета не бива да пият вода, не и преди

...
Малките бебета не бива да пият вода, не и преди
Коментари Харесай

Вода на бебето? Не и преди да е навършило 6 месеца

Малките бебета не трябва да пият вода, не и преди да са навършили половин година, съгласно най-новите рекомендации на американските педиатри

Лекари от детския център „ Джон Хопкинс “ в Балтимор, Съединени американски щати, предлагат на бебетата от раждането до навършването на 6 месеца да не се дава вода. Те изясняват, че това може да провокира водна интоксикация, тъй като органите им не са задоволително развити.

Тялото на средностатистическия здрав възрастен е формирано от 55-60% вода, а на бебето – от 75% вода.

Бъбреците имат лимит и когато не могат да изхвърлят водата, тя нахлува в кръвния поток и разрежда натрия. Щом концентрацията му падне под ISO-135 mmol на литър, настава хипонатриемия. Симптомите й са гадене, повръщане, мускулна уязвимост, главоболие, унесеност, загуба на вкус, нервност.

Прекомерните количества стигнат до клетките в мозъка и настава така наречен водна интоксикация. Клетките се подуват, което усилва налягането в черепа и провокира пристъпи.

За да си докара тази интоксикация, възрастният би трябвало да изпие 10-20 л за
няколко часа. При бебета и няколко мл могат да провокират проблеми. Техните бъбреци са два пъти по-малки и още не са се развили задоволително, с цел да филтрират пълноценно.

Затова американските лекари поучават родителите да не дават вода на бебетата, които са на кърма. Изкуственото мляко не трябва да се разрежда повече от указаното.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР