Малки жабешки истории (не по Радичков) създадоха голяма мистерия в

...
Малки жабешки истории (не по Радичков) създадоха голяма мистерия в
Коментари Харесай

Кметска далавера била оправдана с жабешко оплождане

Малки жабешки истории (не по Радичков) сътвориха огромна тайнственост в Пазарджик. Кметът на града Тодор Попов съобщи във вторник, че локалната Регионална инспекция за опазване на околната среда е спряла строителството за три месеца на мост заради размножителния интервал на жабите. Шефът на екоинспекцията Костадин Гешев обаче отхвърли през вчерашния ден освен да е спирал нещо, ами и изобщо да се е занимавал с жаби и мост, написа в " Сега ".
Жабешката история е значима поради особеностите на публичната поръчка за моста, който би трябвало да се издигне над Марица. Конкурсът печели пазарджишката компания " Еко-Хидро 90 ", която предлага по-висока цена от съперниците си - 1.319 млн. лева с Данък добавена стойност, само че изумително къс период на осъществяване - 40 дни за градежа и едвам 2 дни за правене на план, написа " Медиапул ". При другите участници проектирането е оферирано за 2 седмици, а осъществяването - за към 200 дни. Варненско обединяване подава с 95 000 лева по-ниска цена, само че губи поръчката в името на бързата работа.
Сега обаче се оказва, че заложеният от " Еко-Хидро " период е неосъществим, а виновността е хвърлена на жабите. В разговор с публицист от локалния уебсайт " Виделина " кметът Попов изяснява по този начин за какво се бави мостът: " С решение на Регионална инспекция за опазване на околната среда се спря за три месеца построяването на моста, тъй като в този момент жабките ще се оплождат. Не е смешно! И аз реагирах в началото със смях, когато ме уведомиха, само че се оказа, че сексът на жабките е по-голям. Ще изчакаме жабките да се размножат, през това време ще си създадем подходчетата от едната и другата страна. Ще си работим, с цел да може зоничката да ни е подготвена, като стане мостчето наесен. За разлика от хората половата интензивност на животните е единствено пролетно време. Идва Великден, да се настроим веселко и позитивничко “.
Гешев обаче съобщи, че нито нещо е спирано, нито е осъществявана инспекция, нито жабите са предпазени, а дори и едвам в този момент чул, че се строи мост. “А, не знам, тях питайте”, съобщи шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда за какво от общината приказват такива работи. И добави, че доста институции може да спрат един градеж, само че изрично неговата не е забъркана по какъвто и да е метод.
Попов показва добра кондиция напоследък. Преди няколко седмици разгласи, че ще се кандидатира за четвърти мандат. Преди изборите през 2015 година се разгоря скандал с огромен негов селски парцел, само че излезе изсъхнал от него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР