Малки и средни търговци на горива се събраха на протест

...
Малки и средни търговци на горива се събраха на протест
Коментари Харесай

Малки и средни търговци на горива излязоха на протест в София

Малки и междинни търговци на горива се събраха на митинг в столицата. Причина за недоволството им е проектозаконът за търговията с горива, който беше признат на първо четене.

Протестът стартира тъкмо в 11.00 часа на Околовръстния път. Километрична беше опашката от автоцистерни. Протестиращите се насочиха към бул. " Ботевградско шосе ".

Спорните промени при търговията с горива ще съсипят дребните компании, а близо 20 000 души могат да останат без работа. Това бяха единствено дребна част от мненията на място, съобщи Българска национална телевизия.

Сметките демонстрират, че дребните компании в сектора с горива са към 420. Спорният законопроект планува търговците на горива да блокират съществени суми под формата на банкови гаранции, както да имат избран уставен капитал, с цел да продължат да работят.

Според търговците в сектора това е извънредно незаслужено за тях и по този метод те попадат под общ знаменател дружно с огромните играчи в този бизнес. Според тях е допустимо поради този законопроект да нарастнат и горивата.

Според вносителите обаче с новите правила ще се понижи делът на сивия бранш, който заема близо 30% от пазара.

Протестните дейности ще продължат.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР