Малки и средни търговци на горива протестираха в столицата. Стотици

...
Малки и средни търговци на горива протестираха в столицата. Стотици
Коментари Харесай

Малки и средни търговци на горива излизат на протест пред Министерски съвет

Малки и междинни търговци на горива стачкуваха в столицата. Стотици цистерни минаха по Околовръстния път на София. Стотици цистерни минаха по Околовръстния път на София.


Причината - проектозаконът за търговията с горива, който беше признат на първо четене. Протестиращите стигнаха до Народното събрание, където желаеха среща с властта. Шествието мина по Околовръстния път и Северната скростна дъга.

Протестиращите слязоха от цистерните и дойдоха с рейсове пред Народното събрание. Сред тях беше и Калин Йовчев, притежател на три дребни бензиностанции. По думите му банковите гаранции и уставния капитал, който планува законопроекта са непостижими.
Калин Йовчев, притежател на бензиностанции: Такива страшни условия три милиона уставен капитал и половин милион банкова гаранция, е непостижимо за доста от нас. Законът е очебийно лобистки, изработен напълно за търговците на едро.  Малки и междинни търговци на горива излязоха на митинг Малки и междинни търговци на горива излязоха на митинг
Малки и междинни търговци на горива се събраха на митинг. Причина за недоволството им е проектозаконът за търговията с горива, който беше признат на първ...

От сектора предвидиха всеобщи банкрути и нарастване на цените на горивата.
Ангел Даскалов, Национално съдружие на търговците и превозвачите на горива: Българският търговец на горива ще бъде отстранен от пазара. Това е задачата на този закон за нас.
След като никой от народните представители не пожела да се срещне с протестиращите, търговците обявиха, че на следващия ден ще отидат под прозорците на Министерския съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР