Малки и средни стопанства в сектор Плодове и зеленчуци“ могат

...
Малки и средни стопанства в сектор Плодове и зеленчуци“ могат
Коментари Харесай

Изтича срокът за стандарта GLOBAL G.A.P.

Малки и междинни стопанства в бранш „ Плодове и зеленчуци “ могат да аплайват до края на тази седмица в Държавен фонд „ Земеделие “ за държавна помощ за узаконяване по интернационалния стандарт GLOBAL G.A.P.

Общият бюджет на помощта е 100 000 лева Приемът на заявки стартира на 11 февруари тази година, а крайният период е до 31 август тази година.

За да получат скъпия документ, фермерите би трябвало да усъвършенстват индустриалните процеси и да подсигуряват развъждането на качествени селскостопански артикули в бранш „ Плодове и зеленчуци ".

Изисква се също да се понижи потреблението на химически субстанции и да се сведе до най-малко нездравословното влияние на земеделските действия върху околната среда.

Задължителен краен резултат за даване на подпомагането е приемането на годен документ за сходство със стандарта, допълниха от Фонда.

Сертификацията на аграрни производители се прави от сертифициращи компании, които би трябвало да са утвърдени от GlobalGap. Това е доста значимо и всеки един производител би трябвало да ревизира дали този, който го оферира, да го сертифицира, е утвърден от GlobalGap.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР