Малката Емел има нужда от помощ. Детето се нуждае от

...
Малката Емел има нужда от помощ. Детето се нуждае от
Коментари Харесай

Нека дадем шанс на Емел за пълноценен живот!

Малката Емел има потребност от помощ. Детето се нуждае от средства за скъпо лекуване поради битка с остра лимфобластна левкемия, само че нейната майка не може да си разреши непостижимата сума.

ЕТО РАЗКАЗА НА МАЙКАТА НА ЕМЕЛ:

" Емел е единствено на 8 години,но от две години се бори за естествен живот!

Емел е с диагноза остра лимфобластна левкемия! За благополучие от две години е в ремисия!

След лекуване с химиотерапия и лекарска неточност в България, Емел беше доведена до положение будна кома,кръвоизлив в мозъка,интубирана,дренаж в главата и доста други затруднения! Два месеца Емел беше в интензивното поделение на болничното заведение " Света Марина " -гр.Варна,след което екстубирана и приведена още веднъж в отделението по детска онкохематология! Борбата продължи, макар че аз бях убеждавана,че Емел няма късмет и би трябвало да си я прибера у дома и да " си я очаквам ",както лекарите се показаха! И макар че,беше безусловно захвърлена на произвола (просто ни дадоха стая ), Емел се бори героичен и съумя да преодолее едно по едно доста затруднения! Последва да ме убеждават да я оставя в Дом за деца, тъй като болничното заведение към този момент не искаше да " заемаме стая ненужно "!

С доста старания и благодарение на външно министерство България,аз майката на Емел съумях да я превозвам до Турция по време на възбраната за влизане заради Ковид пандемията! Поех риска, тъй като трябваше да направя всичко допустимо детето ми да бъде избавено!Специалисти от болничното заведение Рейап Истанбул бяха единствените, които се съгласиха да се заемат със случая на Емел! Израел, Германия и всички останали лечебни заведения в Турция отхвърлиха!

Така на 14.05.2020г. Емел дойде в Истанбул! Пет месеца лекарите непрекъснато се бореха за живота на щерка ми и за благополучие Емел оцеля!

За да се възвърне изцяло Емел се нуждае от продължителна рехабилитация в Турция под наблюдението на експертите, които я избавиха! В момента Емел схваща всичко, което ѝ се приказва,изпълнява команди,казва " да " и " не " (напълно осъзнато дава отговор на въпроси),предстоят първи опити за научаване да стъпва към този момент на крайници! Контролните проучвания, които вършим са с чудесни за нейното положение резултати! Лекарите дават очаквания,казват че е въпрос на време Емел още веднъж да бъде едно обикновено и щастливо дете каквото беше!

Благодарение на доста положителни хора, които застанаха зад нас в тази сложна борба Емел има шанса всичко това да става допустимо и тя да получава нужното лекуване!

Като майка пробвах да дам публичност,но по незнайни за мен аргументи и без да ми се дава пояснение за отхвърли,такава не получихме от нито една медия!

За наш шанс доста положителни хора ни поддържат и напредъка на щерка ми, който е забележим,се дължи на това,че към момента има положителни и съпричастни сърца!

Днес беше открита дарителската сметка в изгода лекуването на щерка ми Емел!

Моля всеки, който има опция дано показа,за да може да доближи до повече хора и щерка ми да може да бъде още веднъж детето, което беше - щастлива и безгрижна!

Благодаря от сърце на всички хора, които са с нас! Не мога да ви опиша какво е за една майка да вижда по какъв начин детето ѝ с всеки минал ден се връща към естественото си положение! Не мога да изразя благодарността си към вас! Вие давате живот на детето ми! Бъдете здрави и благословени! Прекланям се пред добротата ви! Нека Доброто, което вършиме да се върне към вас и фамилиите ви!

Всеки, който пожелае може да помогне на Емел,като подари средства за нейното лекуване:

Дарителска сметка: ПИБ АД

BG38FINV91501317534631

Титуляр: Емел Благовестова Коларова "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР