Малката британска територия Гибралтар е първата в света, която ваксинира

...
Малката британска територия Гибралтар е първата в света, която ваксинира
Коментари Харесай

Гибралтар ваксинира цялото си възрастно население

Малката английска територия Гибралтар е първата в света, която имунизира всички възрастни против ковид, показали интерес към имунизацията.

Това беше доказано от министъра на опазването на здравето Мат Ханкок, оповестяват медиите.

В Гибралтар живеят към 30 000 души и страната има две основни преимущества в конкуренцията с имунизациите: размерът и дозите ваксини, импортирани от Англия.

Това разреши на държавното управление да стартира да имунизира хиляди служащи, които живеят в Испания, само че пътуват през границата до Гибралтар всеки ден за работа.

„ Тук съм от няколко месеца, не съм стъпвал в Испания. " Преминаването на границата е неразделна част от живота ни, посещаваме нови градове всеки уикенд... Това е нещото, което чакам с неспокойствие ", сподели Кристиан Сеговия, 24-годишен от Гибралтар, пред Асошиейтед прес.

Благодарение на програмата за имунизация на Гибралтар доста аспекти от всекидневието се възстановиха. Училищата се отварят още веднъж, както и кафенетата, и още веднъж се играят игри.

Въпреки че Ханкок разказва Гибралтар като " първата страна в света, приключила имунизацията ", това не е изцяло правилно, тъй като и Ватикан го направи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР