Малкъм, бившият нападател на Барселона, в момента играе в Зенит

...
Малкъм, бившият нападател на Барселона, в момента играе в Зенит
Коментари Харесай

Путин даде руско гражданство на бивш талант на Барселона

Малкъм, някогашният нападател на Барселона, сега играе в Зенит Санкт Петербург и получи съветско поданство от президента Владимир Путин.

Трансфериран в Санкт Петербург още през 2019 година, някогашната огромна вяра на бразилците бързо се трансформира в един от любимците на руснаците. Той взе поданство дружно със своя съотечественик Клаудиньо, също в Зенит.

Според изданието Sport.es Путин, президентът на страната, се съгласил да им даде особено позволение да станат съветски жители. По този метод те стават проектонационали на " Сборная ", който сега е изключен от всички надпревари на ФИФА и УЕФА заради кървавата инвазия в Украйна.

В момента оценен на 24 милиона евро, Малкъм беше един от обещаващите футболисти на Барселона преди няколко сезона. На Камп Ноу, където дойде през 2018 година, от Бордо против 41 милиона евро, роденият в Сао Пауло бразилец изигра 24 мача, в които съумя да се разпише четири пъти. В автобиографията си има купа в Испания, която завоюва с каталунците през сезон 2018-2019.
На всичкото от горната страна бразилският нападател получи неприятелски банкет през 2019 година в Зенит, където ултрасите демонстрираха своето отношение в този миг нападателен и подигравателен транспарант към футболиста, трансфериран за 40 милиона евро от Барселона.
„ Не желаеме черни играчи. Благодарим на управлението, че съблюдава традициите на клуба ”, гласеше известието на почитателите на Зенит. 

Групата " Landscrona ", отговорна за този расистки епизод, също разгласява послание-манифест, обясняващо вярванията на ултрасите: " Ние не сме расисти и отсъствието на чернокожи футболисти е просто значима традиция, която бележи нашата еднаквост, нищо повече. Подобно на множеството огромни европейски грандове, ние не сме културно свързани с Африка, нито с Южна Америка, Австралия и Океания. Нямаме безусловно нищо срещу жителите на тези или други континенти, само че в това време желаеме единствено играчи, които дават отговор на духа на Зенит ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР