Малка въздушна цел, наподобяваща метеорологичен балон, е била засечена в

...
Малка въздушна цел, наподобяваща метеорологичен балон, е била засечена в
Коментари Харесай

Букурещ вдигна изтребители заради подозрителен обект в небето

Малка въздушна цел, наподобяваща метеорологичен балон, е била засечена в 12:30 часа на височина от към 11 000 метра във въздушното пространство на Румъния, в югоизточната част на страната. Това оповестиха от Министерството на защитата, като се позоваха на информация на системата за въздушно наблюдаване на румънските военновъздушни сили.
Още по темата
Румънските управляващи са приложили всички общоприети процедури от момента на откриването на обекта. Два самолета МиГ-21 Лансър на румънските военновъздушни сили от бойната работа на въздушната полиция под командването на НАТО излетяха от 86-а авиобаза Фетещ към 12.40 ч. и се насочиха към региона, където е докладвана въздушната цел.

Екипажите не са я засекли нито образно, нито на бордовите радари. Самолетите са останали в региона към 30 минути за цялостно изясняване на въздушната конюнктура, след което са се върнали в авиобазата.

" Румънските военновъздушни сили непрекъснато следят, в съдействие със съюзническите сили, националното въздушно пространство и региона наоколо ", се споделя в прессъобщение на Министерството на националната защита.

По-рано денем Република Молдова краткотрайно затвори въздушното си пространство от 11:24 до 14:47 ч., " с цел да се подсигурява сигурността и сигурността на гражданската авиация ", оповестява Диджи24, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР