Малка серия водородни автомобили iX5 ще влезе в тестови изпитания

...
Коментари Харесай

Автоиндустрията ускорява прехода към водородни коли


Малка серия водородни коли iX5 ще влезе в тестови тествания през идващите месеци
(снимка: BMW)

Някои от водещите компании в автомобилния бранш усилват вложенията и форсират плановете си за създаване и въвеждане в приложимост на водородни горивни кафези.

BMW Group съобщи, че стартира вътрешно, маломащабно произвеждане на горивни кафези за своя iX5 в Мюнхен, Германия. Малката серия водородни коли ще влезе в употреба през идващите четири месеца за тестови и демонстрационни цели, ориентирани към премиум сегмента.
още по темата
Горивните кафези генерират висока непрекъсната мощ от 125 kW/170 к.с., съчетани с електрически мотор, включващ технологията BMW eDrive от пето потомство, и батерия, която разрешава на автомобила да доближи 275 kW/374 к.с.

Bosch съобщи, че ще създава стекове горивни кафези в своето оборудване в Андерсън, Южна Каролина, като част от инвестиция от над 200 милиона $. Първото оборудване за произвеждане на горивни кафези на Bosch в Съединените щати евентуално ще бъде пуснато в употреба през 2026 година

Германската група разкри, че до 2024 година ще влага в международен мащаб над 1 милиард $ за създаване на технологии за мобилни горивни кафези до 2024 година Няколко компании към този момент са тествали прототипните Class 8 електрически транспортни средства с горивни кафези (FCEV) с технология на Bosch.

Nikola пък разгласи, че ще показа бета версия на европейското си електрическо транспортно средство с горивни кафези Nikola Tre (FCEV) на 19 септември в партньорство с Iveco. Колата има пробег над 750 км и се чака да влезе в серийно произвеждане за северноамериканския пазар в края на 2023 година и няколко месеца по-късно в Улм, Германия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР