Малка по размер, но мощна и силна като храна, маслината

...
Малка по размер, но мощна и силна като храна, маслината
Коментари Харесай

Храненето с маслини: 9 невероятни ползи за здравето

Малка по мярка, само че мощна и мощна като храна, маслината включва витамин Е, витамин А, калций и магнезий, както и мощни фитонутриенти и лечебни антиоксиданти. Ползите на маслините включват способността за намаление на възпаленията, възстановяване здравето на сърцето, битка с инфекциите и др:

1. Осигуряват на тялото антиоксиданти

Храненето с маслини включва антиоксиданти, наречени полифеноли. Проучванията демонстрират, че полифенолите имат противоракови, антидиабетни, противовъзпалителни и неврозащитни свойства. Благодарение на тези мощни антиоксиданти, изгодите на маслините за здравето включват способността да се борим със болести като рак и сърдечни болести.

2. Понижаване на холестерола и високо кръвно налягане

Ползите за здравето от маслините включват опцията за намаление равнищата на холестерола. Те обезпечават на тялото здравословни мазнини, които оказват помощ за битка с възпалението. Храненето с маслини може да помогне за намаление на кръвното налягане и битка с хипертонията. (2)

3. Облекчаване на болката

Благодарение на здравословните мазнини, които съдържат, маслините облекчават болката посредством битка с възпалението в тялото. Маслините попречват растежа на ензими, които основават инфектиране, сходно на ибупрофен.

4. Лечение и профилактика на рака

Маслините се смятат за храна, подпомагаща битката с рака. Храненето с маслини включва фенолни съединения, които имат антитуморни свойства. Изследванията демонстрират, че изгодите за здравето на маслините включват способността за битка с рака на гърдата, дебелото черво и стомаха. (3)

5. Подобрете здравето на сърцето

Храненето с маслини включва антиоксиданти, здравословни мазнини и витамин Е, всички стимулиращи здравето на сърцето. Проучванията демонстрират, че прибавянето на маслини към вашата диета може доста да понижи риска от сърдечни проблеми, в това число високо кръвно налягане и коронарна болест на сърцето.

6. Работят като натурален пробиотик

Маслините усъвършенстват здравето на червата. Фенолните съединения в маслините имат способността да усилват здравите бактерии в червата, действайки като натурален пробиотик.

7. По-нисък риск от диабет и затлъстяване

Благодарение на здравословните мазнини, които съдържат, маслините включват и способността за понижаване на риска от диабет вид 2 и затлъстяване. Антиоксидантите в маслините също могат да оказват помощ за попречване на вреди, породени от оксидативен стрес. Изследванията демонстрират, че маслините могат да оказват помощ за лекуване на диабета посредством естествено намаление на кръвното налягане и повишение равнищата на положителния холестерол.

8. Помагат за битка с инфекциите

Екстрактът от маслини и маслинови листа може да се употребява за битка с микробни, вирусни и гъбични инфекции. Проучванията демонстрират, че изгодите за здравето на маслините включват способността за битка с нездравословните инфекции.

9. Предотвратяване на остеопорозата

Маслини оказват помощ за попречване на остеопорозата. Полифенолите в маслините работят за понижаване на загубата на костната компактност, като подкрепят образуването и поддържането на костите.

И маслините, и зехтина оферират многочислени изгоди за здравето, само че и се разграничават във връзка с храненето.Докато маслините съдържат към 25% мазнини, маслиновото масло е съвсем 100% лой.Маслините имат доста по-високо наличие на натрий, тъй като са обработени или мариновани със сол. И зехтина и маслините съдържат полифеноли, които са потребни за тялото, само че маслините оферират и фибри, витамин Е, мед и калций./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР