Малка Лейфер: Израелски бивш директор в затвора за сексуално насилие над австралийски ученици

...
Израелски бивш директор ще прекара до 15 години в затвора
Коментари Харесай

Израелски бивш директор ще прекара до 15 години в затвора за сексуално насилие над двама ученици в ултра- Ортодоксално еврейско училище в Австралия.

Малка Лейфър е изнасилвала и нападала неприлично сестрите Даси Ерлих и Ели Сапър между 2003 г. и 2007 г., установи жури през април.

56-годишният мъж беше признат за невинен в малтретиране на трета сестра, Никол Майер.

Присъдата на Лейфър слага край на 15-годишен натиск майката на осем деца да се изправи пред правосъдието.

Тя се бе признала за невинна по повече от две дузини обвинения и прекара години в борба срещу екстрадиция от Израел. Но през 2021 г. израелски съдия установи, че тя е симулирала психично заболяване, за да избегне изправяне пред съда, и нареди тя да бъде изпратена в Мелбърн.

По време на продължителен процес журито чу доказателства, че Лейфър е малтретирал сестрите в заключени класни стаи, в училищни лагери и в дома на директора. нарече обидата й „коварна“.

Лайфър беше почитана фигура в израелското училище Адас, изпитваше благоговение почти като равин, каза той. А сестрите бяха лишени от любов и се нуждаеха от защита - емоционално и физически малтретирани у дома от майка си и напълно необразовани относно секса.

"Този случай е поразителен за това колко уязвими са били тези жертви и за пресметливия начин, по който нарушителят, г-жа Лейфър, се е възползвала безчувствено... за нейното собствено перверзно сексуално задоволяване“, каза съдията.

Разглеждане на „мощни“ изявления за въздействие върху жертвите от г-жа Сапър и г-жа Ерлих, в които те говорят за трайни чувства на вина , срам и страх, съдия Гембъл подчерта, че те са „напълно невинни“ за „хищническото поведение“ на Лейфър.

„Тя и само тя трябва да се чувства виновен и засрамен за случилото се."

Като се има предвид времето, което вече е излежала в затвора, Лейфър ще отговаря на условията за условно освобождаване през юни 2029 г.

Израел главен учител, виновен за сексуално насилие над деца в Австралия

Говорейки заедно със сестрите си пред съда, г-жа Ерлих каза, че присъдата е краят на дълга и травматична глава от живота им.

„Днес сме тук, защото не се отказахме“, каза тя.

„И докато ние знайте, че тежестта на борбата за справедливост не трябва да се носи от оцелелите, тази битка никога не е била само за нас.

"На всички други оцелели в този кошмар: вие никога не сте сами, всички сме зад вас."

След като процесът срещу Лейфър приключи, полицията възобнови разследването на нейните опити да избегне правосъдието.

Директорката избяга в Израел през 2008 г., след като бяха повдигнати обвинения срещу нея, според съобщенията с помощта на членове на училищното настоятелство. Тя беше арестувана по искане на Австралия през 2014 г., но две години по-късно израелски съд спря екстрадицията й, като я определи като психически негодна за съдебен процес.

Но частни детективи под прикритие по-късно я засне как пазарува и депозира чек в банка, което накара израелските власти да я разследват и да я арестуват отново през февруари 2018 г. Съдия там каза, че тя се е „представяла за човек с психично заболяване“.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР