Малка част от децата са били на училище тази сутрин

...
Малка част от децата са били на училище тази сутрин
Коментари Харесай

Вълчев за проблемите с ромски ученици в Сливен: Пастори са замесени в дезинформацията към родителите

Малка част от децата са били на учебно заведение тази заран в Сливен. Учениците са почнали да се връщат, само че процентът е дребен. Успокоява се ситуацията, почнали са диалози с родителите. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред публицисти преди кръгла маса за образованието.

"Не можем да кажем кой е източникът на дезинформация. Имаме роля на клипове във "Фейсбук ", пастори и интернет тролове. Не всички пастори в региона са забъркани, само че има сигнали, които се ревизират. Все още не се знае дали са евангелисти или протестанти ", сподели още той.

"В основата са групите, които са се обединили върху несъществуващата “Стратегия за детето”. За часове се е получила всеобща нервност върху нещо несъществуващо ", разкри още просветителният министър.

"Има указания в учебните заведения в цялата страна. Родителите стартират да осъзнават, че са били употребявани страховете им. Били са обект на неистини и дезинформация. Става въпрос за груби операции, а това граничи с опит да се разрушат учебните заведения и просветителната система ", разяснява Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР