Малка Беларус е в състояние да противостои на най-големите държави.

...
Малка Беларус е в състояние да противостои на най-големите държави.
Коментари Харесай

Малка Беларус може да противостои на най-големите държави дори в гореща война, убеден Лукашенко

Малка Беларус е в положение да противостои на най-големите страни. Това сподели президентът на Беларус Александър Лукашенко на среща в Министерството на защитата по въпросите на гарантирането на военна сигурност, съобщи формалната беларуска телеграфна БелТА.

Според президента по принцип се счита, че е мъчно да се води битка с тези страни, които имат освен военна мощност, само че и огромно население. " Днес обаче изходът от военните дейности към този момент не зависи от този фактор, както преди, " обърна внимание главнокомандващият.

" Трябва да се води война не с цифри, а с умеене , както в миналото споделяше нашият прочут пълководец ( генералисимус Александър Суворов (1730-1800)-бел.ред. ). Това придобива особена новост през днешния ден и допуска, че даже такава дребна страна като Беларус е изцяло способна да устои на най-големите страни ", сподели Александър Лукашенко. " Но още един път наблягам: горещата война е това, което знаем по какъв начин да водим и ще водим, в случай че не дай Боже би трябвало. Информационната борба, която предшества гореща война и съпътства всяка военна борба, е доста значима, " отбелязва още беларуският президент.
 Лукашенко сюрпризиран, че съветската инвазия се проточила толкоз дълго
Лукашенко сюрпризиран, че съветската инвазия се проточила толкоз дълго

Беларус не заплашва никого, Западът да спи умерено, твърди президентът

Лукашенко, който се смята, резервира поста си значително с поддръжката му по време на невижданите митинги след изборите през месец август 2020 година, които опозицията и множеството страни в Европа и НАТО смятат за фалшифицирани.

Той постоянно прави остроумни и от време на време гръмки изказвания, само че до момента страната му е единствено въздържан участник в съветската експанзия в Украйна. Беларуската територия се употребява за плацдарм за съветските войски за офанзиви против Украйна, само че към този момент няма данни беларуски военни да са взели участие по какъвто и да е метод във войната в прилежащата страна. Въпреки това против Беларус като против Русия.
 Лукашенко упрекна Запада в опит да разчлени Украйна
Лукашенко упрекна Запада в опит да разчлени Украйна

Полша желала да завземе западните територии на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР