Малините са вкусен летен плод, който може да осигури редица

...
Малините са вкусен летен плод, който може да осигури редица
Коментари Харесай

Малините пазят от рак

Малините са апетитен летен плод, който може да обезпечи редица изгоди за здравето. Те са богати на хранителни субстанции, имат ниско наличие на калории и са потребни по редица други аргументи, а също така са превъзходен източник на антитоксини и полифеноли - защитни растителни съединения, които могат да оказват помощ за понижаване на физическите признаци на стареене и да подобрят салдото и силата, заяви Mirror, съобщи БГНЕС.

С напредването на възрастта равнищата на колаген в кожата понижават, което води до формиране на бръчки и провисване. Малините изобилстват от витамин С, който освен подкрепя подобряването на производството на колаген, само че и възвръща уврежданията на кожата, породени от слънцето.

С невисок гликемичен индекс (ГИ) и високо наличие на фибри, малините са потребна добавка и в случай че би трябвало да следите равнищата на кръвната си захар. Проучванията демонстрират, че когато малините се употребяват в границите на диета с високо наличие на мазнини,

те могат да оказват помощ за намаление на равнищата на кръвната захар и да подобрят инсулиновия отговор.

Това може да се дължи на обстоятелството, че малините са богати на естествени танини, растителни съединения, които потискат ензимите, разграждащи нишестето. Малините са цялостни и с антиоксиданти, които

евентуално могат да обезпечат отбрана против рак.

По-нататъшни изследвания демонстрират, че тези плодове могат да бъдат потребни в битката с рака на дебелото черво, гърдата и черния дроб. Розовочервените плодове са цялостни с противовъзпалителни растителни съединения, в това число антоцианини.

Проучванията демонстрират също, че тези плодове могат да оказват помощ за понижаване на признаците на артрит, да намалят риска от развиване на това заболяване и да

сведат до най-малко увреждането на ставите при тези, които го развият.

Проучване от 2017 година откри, че при мишки, страдащи от метаболитен синдром (термин, с който се разказва композиция от диабет, високо кръвно налягане и затлъстяване), се следи усъвършенстване на тежестта и инсулиновата сензитивност при хранене с една порция малини на ден. Въпреки че има редица проучвания в поддръжка на тези резултати, са нужни още изследвания, с цел да се дефинира смисъла им за хората.

Малините са едни от плодовете с най-ниско наличие на захар, които можете да консумирате,

като една чаша съдържа единствено 5 година Макар че от време на време усетът им е малко стипчив, малините се подслаждат, колкото повече зреят, което ги прави превъзходен избор за хората с вкус за сладко.

Повечето от тези проби и изследвания са извършени върху скотски модели, тъй че са нужни повече опити върху хора, с цел да се разбере изцяло въздействието им върху нас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР