Малин Орачев: Срещу Лудогорец трябва да покажем смелостНе трябва да

...
Малин Орачев: Срещу Лудогорец трябва да покажем смелостНе трябва да
Коментари Харесай

Малин Орачев: Срещу Лудогорец трябва да покажем смелост

Малин Орачев: Срещу Лудогорец би трябвало да покажем храброст
Не би трябвало да излизаме прекомерно респектирани от тима на Лудогорец. Напротив, би трябвало да покажем храброст и качествата, които имаме, съобщи Малин Орачев.

Старши треньорът на Дунав Малин Орачев приказва пред медиите преди срещата от 7-ия кръг на Първа професионална лига против Лудогорец. “Драконите ” гостуват на първенците в неделя, 2 септември от 21.00 часа на стадион “Лудогорец Арена ”.

"Излизаме против един от грандовете в нашето състезание. Надявам се да не допуснем грешките, които допуснахме против ЦСКА. Съперникът ни сподели в последните си мачове, че навлиза в добра форма. Наистина, ще ни бъде мъчно, само че пък ние ще се борим и раздаваме. Естествено мечтаем да спечелим нещо от този мач - точки ”, добави наставникът на Дунав.

Той разкри и на кого няма да може да разчита в срещата с първенците: “Светослав Ковачев няма да играе против Лудогорец, тъй като е такава ангажимента с тях. Няма да мога да разгадавам на Божидар Васев, който е с гнойна ангина цяла седмица, а Преслав Петров и Глаусио Да Силва са контузени. Затова имаме нови момчета, които са подготвени да влязат и да оказват помощ. Ще разчитаме на тях, във всеки един мач ще получават късмет, ще интегрираме в тима. Всички нови футболисти са в групата. Менса и Бен Еша се показват доста добре в тренировките. Те ще получат повече време в контролите, които ще изиграем в паузата на шампионата. ”

Лудогорец направиха доста мощен мач против Торпедо (Кутаиси). Съмнявам се да пестят сили против нас, тъй като следва пауза в шампионата. Мачът им с нас е доста значим за тях, тъй като няма да желаят да позволяват повече неточности. След доста добър мач, по принцип следва по-слаб. Дано мачът им против Дунав да е слабият и ние да имаме шанс ”, продължи Орачев.

“Повиквателната на Светослав Ковачев за представителния отбор на България може единствено да ни радва. Въпреки, че е преотстъпен от Лудогорец, той е извикан от Дунав. Това е авторитет за нашия клуб. Младо и надарено момче като него заслужава такова внимание ”, безапелационен бе старши треньорът на “драконите ”.

Той описа и по какъв начин се е стигнало до раздялата с Христо Лемперов: “Той не съумя да се наложи, взехме още един десен бек и преценихме, че за него е по-добре да си откри тим, в който да играе. Това е единствената причина и решението го взехме двамата с него. Засега няма да привличаме нови играчи. Каквото сме взели - това е. Ако естествено не се получи някаква екстрена обстановка. Това ще е групата, с която ще играем. На Исмаил Иса възлагахме доста очаквания, само че той не се обади. Имахме спогодба с него да стартира подготовка с нас и в случай че си откри тим в чужбина, да си тръгне. След това стартира да ни лъже, че ще пристигна. Сега няма тим и мъчно ще си откри подобен, защото не е водил подготовка ”, показа Орачев.

“Глаусио Да Силва влиза в нужната форма с всяка подготовка и с всеки мач, само че за жалост преди два дни се контузи. Предполагам контузията му не е сериозна. Днес ще мине обстойни прегледи и тогава ще се разбере ”, сподели още експертът.

Старши треньорът на Дунав засегна и тематиката за юношите: “Аз доста обичам да работя с млади футболисти, само че те към момента нямат равнище за Първа лига. Когато се изискват резултати е по този начин. А и за младите момчета е доста значимо да играят. Преходът от младежки към мъжки футбол е доста сложен. Когато не играеш, а единствено тренираш е доста мъчно да покажеш какво можеш. Сега, когато играят във “В ” група, ще свикнат с мъжкия футбол, след година-две ще са подготвени. Преотстъпените в Академик (Свищов) наши юноши ги следим непрестанно ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР