Малчуганите в Пловдив ще имат възможност да гледат на откритата

...
Малчуганите в Пловдив ще имат възможност да гледат на откритата
Коментари Харесай

Театър, стрелба с лък, арт работилница и фокуси за пловдивча...


Малчуганите в Пловдив ще имат опция да гледат на откритата сцена в парк „ Рибница “ театралн ата постановк а " Малкото зъбче " на режисьора Петя Недева на 30 май. Детският спектакъл, който е част от програмата на фестивала „ Синьо лято “, ще стартира в 10.30 ч. в неделното утро. Забавната история споделя за дребното зъбче, което доста обича бонбони, само че схваща какъв брой е значимо да се грижи за хигиената си, с цел да бъде крепко. Режисьорът е и създател на музиката на спектакъла. Петя Недева е съосновател на първия Образователен спектакъл в София. Успешно показва, дружно със свои сътрудници, българското театрално изкуство на интернационалните подиуми в Лондон, Ню Йорк, Монреал и Ванкувър, Улан Батор (Монголия), Германия и други страни.

В неделния ден на фестивала, който се организира в границите на панаира „ Етно кухня на колела “, ще има и специфична изненада за всички бащи и по-големите батковци. Те ще могат да се включат в съревнование по Стрелба с лък - обичайната еврейска игра за празника Лаг Ба Омер, която ще се организира навън на една от поляните в парк „ Рибница “.

„ Етно сцена на колела “ ще продължи с български национални танци за деца и концерт на Фолклорен танцов отбор " Дилянка " , основан, преди близо 30 години от известния пловдивски хореограф Мария Кьосева.



Всички деца, които обичат да рисуват, ще могат да се включат в пленера навън „ Толерантност и благодарност “, който ще водят преподаватели и възпитаници от НХГ „ Цанко Лавренов “. Те ще рисуват навън и ще покажат на деца от детски градини по какъв начин да основат живописни творби на изкуството с акрилни бои . Малчуганите ще могат да се включат и в арт работилницата с обичайни арменски занаяти , където ще се учат да рисуват върху дърво и да създават магнити и кукли.

Специален танцов концерт ще приготвят и най-малките девойки и момчета от танцовия състав „ Асдхигнер “ („ Звездичка “) към Арменският богатство творителен съюз Парекордзаган “. Ще честваме дружно и с ДГ “Весела “ - тази година градината празнува своя 45-годишен празник. Ана и Никол от втора група ще изпълнят „ Песен за джуджетата “ на турски език.

За утринните неделни закуски ще се погрижат майстор-готвачите от другите общности, които вземат участие в Панаира на кулинарното изкуство „ Етно кухня на колела “. Само и само на панаира ще има домашно приготвени разнообразни типове съветски пирожки, вкусни шоколадови " картошки ", еврейски кифлички с орехов заряд " Роскитас Де Алхашу ", ханукални бухтички, турски сладкиши и още доста кулинарни изкушения. Детският празник не може да мине и без сладолед - ето за какво италианската общественост ще обезпечи, особено за дните на фестивала, най-хубавия детски сладолед от страната на сладоледа.

У никалните фокуси на Маг Серджо Алфонсо ще забавляват всички и в неделния ден.

Вторият фестивален ден ще закрие 12-годишната Анна-Мария Гендова. Младият гений на Пловдив към този момент се е явявала на състезания освен в България, само че и на интернационалните подиуми в Италия и Малта. Анна-Мария е ученичка в 5-ти клас в музикалното учебно заведение " Добрин Петков " в Пловдив и свири на кларинет.

Децата от Балетен танцов център „ Грация “ ще показват втора част от спектакъла „ Етно сцена на колела “ с обичайни съветски, азербайджански, грузински и арменски танци. Най-неуморните ще могат да се включат в танцова сесия и открит урок по танци на студио Dance Тo The Max. Основно мото на фестивала „ Синьо лято “ е „ Изкуство от децата за децата “ . Панаирът на кулинарното изкуство „ Етно кухня на колела “ през 2021 година е напълно отдаден на децата.

Проектът на „ Етно кухня на колела “ е част от фестивалите в Културния календар на града и се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив. Изненади за децата в навечерието на 1 юни приготвят сътрудниците на панаира и детския фестивал - пловдивската компания, верига магазини. Ще има сладки изкушения от и трапезна от Бутилираща компания „ Хисар “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР