Малчуганите от СУ „Христо Ботев” бяха за няколко часа лекари,

...
Малчуганите от СУ „Христо Ботев” бяха за няколко часа лекари,
Коментари Харесай

Ученици от Козлодуй бяха лекари, учители, пожарникари и сладкари за ден

Малчуганите от СУ „ Христо Ботев” бяха за няколко часа лекари, медицински сестри, учители, библиотекари, счетоводители, чиновници на банки и администрация, служащи в магазин и сладкарница, научни служащи в музей, пожарникари, служители на реда. Работата на разнородни институции беше показана в границите на учебната самодейност „ Ние и градът”. Основни реализатори на дейностите бяха деца в 1-4 клас и техните учители. В рамките на събитието в учебното заведение имаше работеща полиция, пожарна, болница, магазин, сладкарница, банка, учебно заведение, община, музей.
Цветните класни стаи се бяха трансформирали в действителни институции, а по коридора, който беше прекръстен на улица „ Христо Ботев”, имаше украса – дървета и табели. Инициативата се организира за първа година в гимназията и за задачата всеки един от класовете, който представляваше обещано институция, беше посетил на място институцията и се беше срещнал с главните й действия.
Малкият град си имаше кмет – десетгодишната Кристина, която дружно с кмета на община Козлодуй Маринела Николова преряза лентата преди началото на събитието. В „ общината” децата срещнаха кмета и зам.-кмета инж. Весела Вълкова с техните хрумвания за 1-ви юни и показаха своята визия за възобновяване на учебния двор.
В „ училището” се показаха разпоредбите на четвъртокласниците, гостите видяха библиотеката, срещнаха се с педагогическия консултант и счетоводителите. В „ музея” присъстващите чуха научните служащи, които вълнуващо показаха своите разработки. Имаше сладкарница и магазин, от където посетителите можеха да „ пазаруват” със особено основани за случая банкноти, а в „ банката” пък можеше да изтеглиш заем. ПТП с пешеходец се случи в дребния град и „ полицията” незабавно реагира на място, като сигналът беше подаден на телефон 112. „ Пожарната” пък беше подготвила презентация на тематика реакция при бедствия.
„ Много прелестно съм сюрпризирана от това, което видях и чух от децата. Радвам се, че учителите, шефът и учениците на СУ „ Христо Ботев” са подготвили толкоз забавно събитие и са обхванали съвсем всички институции в нашия град”, сподели Маринела Николова. Стотици родители и посетители посетиха гимназията в границите на самодейността „ Ние и градът”. При откриването се включиха дребни мажоретки и хор „ Орфееви гласове”, които поздравиха присъстващите. В двора на учебното заведение приказва и Елиан Монов – ръководител на Общински детски и юношески парламент, който поздрави малчуганите за ентусиазма. Председателят на публичния съвет, госпожа Ралица Раднева, също изрече поздравления за мероприятието. Директорът Николинка Тодорова сподели при откриването: „ Благодаря на всички мои сътрудници, които работиха неуморно, с цел да изпълним тази концепция. Тя учи децата на умения от действителния живот и считам, че това е една от функциите на училището”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР