Малчуганите от най-старото детско заведение в Стара Загора - Детска

...
Малчуганите от най-старото детско заведение в Стара Загора - Детска
Коментари Харесай

Най-старото детско заведение в Стара Загора е с обновена сграда 

Малчуганите от най-старото детско заведение в Стара Загора - Детска градина (ДГ) N 2 „ Зорница “, към този момент са в актуализирана постройка. Сградата на градината е сполучливо ремонтирана - санирана, сменена дограма, нови парапети. Направена е и топлоизолация на покрива, във всички пространства са сменени електрическата и отоплителната апаратура, построени са нови ВиК, пожароизвестителна и оповестителна съоръжения. За възпитаниците на градината е обезпечена налична среда и до всички детски площадки в двора.
Ремонтът е на обща стойност 933 хиляди лв., обезпечени от бюджета на община Стара Загора. През 2006-а градината е изцяло актуализирана и осветена на 21 ноември - Деня на християнското семейство. В нея се възпитават 154 деца в пет групи и работят 10 преподаватели и 11 души непедагогически личен състав под управлението на шефа Алис Явашева. За децата има и занимания по йога, футбол, приложни изкуства и танци.

Изграждането на детска градина „ Зорница ” стартира през 1947 година по немски план, в което участват  освен служащите, а и жителите на квартала. Откриването на постройката е през 1948 година,когато през май там влизат децата  от детските домове в църквата „ Св.Троица ”, на бул. ”Цар Симеон Велики ” и на ул. „ Св.Троица ”. От 1955 година групите към този момент са четири и се построява ново кухненско помещение с готвач и помощник-готвач. През 1957-а на Първия републикански преглед  градината печели премията „ Детска градина-първенец на града ”. 

През 1961-ва става базова към новооткрития Институт за детски учителки „ Анастасия Тошева ”. С решение на Общинския национален съвет от 2 март 1977 година градината приема името „ Зорница ”. През 2006-а постройката е ремонтирана от община Стара Загора, а 3 години по-късно са регистрирани санитарните пространства с подаяние от Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 ”. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР