Малчуганите от ДГ „Щастливо детство“ в район Източен под формата

...
Малчуганите от ДГ „Щастливо детство“ в район Източен под формата
Коментари Харесай

Малчугани се учиха на пътна безопасност на нова площадка

Малчуганите от ДГ „ Щастливо детство “ в регион " Източен " под формата на игра с другари, се учеха прецизно да съблюдават поставените знаци и светофари. " На алено би трябвало да се пазим, а на зелено да пресичаме ", отсече едно от децата преди да подкара тротинетката. Това се случи по време на откриването на новата и съвременна площадка в двора на детското заведение, чието финансиране е от бюджета на забавачката. Направата й е лишила месец, нарисувана е с багра за пътна маркировка, като от горната страна е запечатана с лак за камък и е коствала малко над 3000 лева През зимата пътната площадка ще бъде покривана с брезент за да се резервира по-дълго. Тя ще бъде употребена по график.



На площадката са изрисувани пешеходни пътеки, места за паркиране, маркировка, кръгово придвижване, както и пътни знаци. " Има и инвалидно място. Така ще можем да разбираем на децата що е инвалидно място, кои могат да се открият там. Ние имаме и деца с увреждания в заведението ", изясни шефът на ДГ " Щастливо детство " Евгения Попиванова.



Тя добави още, че да учим децата на вярно държание на пътя е извънредно значимо, тъй като по този начин те по-рядко ще изкачат на пътя. " Нещо повече, в доста случаи те дават образци и поправят държанието на своите родители, в това число и при ръководството на коли без колани или говорене по телефон по време на шофиране ", изясни шефът на детската градина.

За да покажат наученото за светлините на пътния светофар за контролиране придвижването на пешеходците децата се включиха в игра, в която бяха основни настоящи лица. Какво се научили демонстрираха и с песни и стихотворения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР