Малчуганите мога да гледат спектакъла за деца “Звездният миг на

...
Малчуганите мога да гледат спектакъла за деца “Звездният миг на
Коментари Харесай

Русенската опера подарява на най-малките си почитатели балет

Малчуганите мога да гледат спектакъла за деца “Звездният момент на дребния Стефчо или Карнавал на животните”

Русенската опера подарява на най-малките си фенове балетния театър "Звездният момент на дребния Стефчо или Карнавал на животните " - по музика на френския композитор Камий Сен-Санс, за Деня на детето - 1 юни. Това оповестиха от културния институт в крайдунавския град.

Историята, разказана посредством средствата на танца, разказва хубостта на света, забелязана през детския взор.

Музиката на френския композитор е допълнена с познати за младите фенове модерни поп мелодии, а присъщите скотски облици са претворени от солистите и кордебалета на Русенската опера.

В спектакъла основният воин Стефчо е надарен млад танцьор, който взема решение да опита шанса си в модерно шоу. Преживява своето първо отчаяние, откакто строгото жури безпощадно го отстрани от състезанието.

Отчаяният Стефчо попада в един друг свят и там среща своите нови другари - лъва, слона, магарето, костенурката, рибката, кукувицата, птичката, красивия лебед. С тях основният воин открива насладата от смеха и другарството. Разбира, че в живота има доста по-важни неща.

Хореографията е на Йордан Кръстев. Маските са проектирани от Янка Дойчинова, мултимедията и специфичните резултати са дело на Теодор Цаков. Репетиторка е Марияна Захариева, а асистент-режисьор - Елена Колева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР