Малчугани от Детска градина Щастливо детство“ в град Кубрат гостуваха

...
Малчугани от Детска градина Щастливо детство“ в град Кубрат гостуваха
Коментари Харесай

Опознавателно посещение в животновъдна ферма: Децата от Кубрат научиха безценен урок

Малчугани от Детска градина „ Щастливо детство “ в град Кубрат гостуваха на благите и отзивчиви животни от кравеферма, конеферма и птицеферма в село Севар. Това е по план „ За животните с обич “ по Националната стратегия /НП/ „ Хубаво е в детската градина “, оповестиха от управлението на градината.

Целта на визитата беше децата да обогатят визиите си за метода на живот, държание и хранене на животните , както и да видят грижите, които се поставят за тях. В детските очи проблясваше обич и благополучие от връзката им с животните, връзката, която се гради дълго и изисква дисциплинираност, отдаденост и грижа . Малките ученици научиха един скъп урок, че е належащо да се отнасят с почитание и обич към животните .

От управлението на градината благодариха за гостоприемството и за сладките изненади на Неджмие Чакър, Хамза Чакър и Фергюн Юмеров.

Национален парк „ Хубаво е в детската градина “ е създадена в сходство с Приоритетна област 1 „ Ранно детско развиване “ на Стратегическата рамка за развиване на образованието, образованието и ученето в Република България /2021-2030/. Дейностите по програмата са ориентирани към поддръжка на използването и популяризирането на новаторски практики , с които се цели повишение на качеството на предучилищното обучение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР