Мълчанието на пратиите означава ли, че вече се водят преговори

...
Мълчанието на пратиите означава ли, че вече се водят преговори
Коментари Харесай

Политолог и експерт комуникации за мълчанието на водещите политически сили след изборите: Не знаят какво да кажат

Мълчанието на пратиите значи ли, че към този момент се водят договаряния за бъдещо ръководство?! 
Обичайно ли е, че първите две политически сили нямат коментар за резултатите от изборите.

По тематиката приказват по Нова тв специалист връзки и политолог: 

Иво Инджов, специалист връзки

ГЕРБ не желаят да се коалират, те желаят да са властта

Подобно нещо е извънредно даже на фона на налагащата се в последно време наклонност водещите да разясняват в занимателен каданс протичащото се по време на изборите. Преди имаше горещи конференции още в нощта на изборите, тази наклонност към този момент оттече някъде в историята на най-новия български преход. Сега следим от ден на ден безмълвие.

То е неуважително първо към медиите, второ към техните гласоподаватели, трето към българския народ. Не може да се сърдиш на някого, че е ниска изборната интензивност и да мълчиш. От друга страна е обяснимо сходно държание. Формулата наподобява сложна. Въпреки че има по-големи шансове, в сравнение с в предходния парламент, тъй като партиите се опасяват от съставянето на държавно управление.

Оттук нататък стартира комплицираното. Политическа партия и Демократична България няма да имат късмет да разиграят сюжета с държавно управление на малцинството. Борисов даде ясно да се разбере, че няма да поддържа парвителство на малцинството, тази партия желае да е във властта. Какво може да предложи ГЕРБ: мъчно е да си представим необятна коалиция, в която да влязат ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България. Трудно е, тъй като това ще е политическо самоубийство за Политическа партия, развила се на фона на митингите против ГЕРБ. Но съществува вид за експертно държавно управление.  

Теодора Йовчева, политилог

Мълчат поради идните местни избори

На мен ми се коства, че даже експертно и програмно държавно управление мъчно би било падкрепено от Политическа партия, в случай че е с мандат на ГЕРБ, тъй като наближават локални избори, за които те дават поръчка, видяхме даже че на парламентарните избори София беше извоювана от Политическа партия и Демократична България, Пловдив също, в случай че поддържат един подобен кабинет, няма да се показват добре в тези общини, колкото и да има изкушения. Мълчанието е знак, че не са били готови за този резултат и в този момент обмислят како да кажат. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР