,,Мълчанието е злато“ е една от най-хубавите поговорки, издържала във

...
,,Мълчанието е злато“ е една от най-хубавите поговорки, издържала във
Коментари Харесай

Мълчанието не е злато, когато си Никол Кидман

,,Мълчанието е злато “ е една от най-хубавите поговорки, издържала във вековете. Ако повече хора я съблюдаваха в живота си, до момента в който звездите правеха тъкмо противоположното, когато се забъркат в кавги, светът щеше да е малко по-добро място.

Ако по някакъв метод още не сте разбрали за последния гаф на стилната марка Balenciaga, то сигурно шумът от мълчанието на известните персони, забъркани в него ще стигне до вас. Две нови акции на Balenciaga провокираха лавина от отвращение, която мина от всяка огромна обществена мрежа до Fox News, BBC, CNN и други.

 Balenciaga, рекламна акция с деца и плюшени мечета

Първо беше фотосесия със фотоси на деца измежду празни чаши алкохол, гушнали плюшени мечета, препасани с кожи и аксесоари, които припомнят на така наречен BDSM екипировка (еротични практики, свързани с връзване, послушание и т.н - абревиатурата идва от " bondage, discipline, dominance and submission " - б.р.).

Второто - оказа се, че едни разхвърляни документи, част от декора в предходната им акция с adidas, са свързани с каузи за детска порнография (популярните проблеми " Съединените щати против Уилямс " от 2008 година и " Ашкрофт против Коалицията за свободно слово " от 2002 година. Делото е за това дали законите, забраняващи насърчаването на детска порнография, лимитират правата на свободата на словото по Първата корекция.)

 избабел юпер, adidas, balenciaga чанта

Всичко това подхрани обвиняването, че марката предизвика съзнателно и напълно самоцелно публиката, с цел да се стигне до скандал.

С тематиката за детската употреба Balenciaga минаха доста граници.

По отношение на случая с фрагментите на документи, които влизат в рекламните визии на Balenciaga X adidas. първокласният колос трансферира виновността на продукционната къща „ North Six Inc. ” и на сценографа Никълъс Дежардан.

The New York Times споделя, че юристът на Дежардан твърди, че документите идват от къща за атрибут, а представители на Balenciaga са участвали по време на фотосите, виждали са ги и са взели участие в разполагането им.

Колкото до фотографа на акцията с плюшените мечета - Габриеле Галимберти, той споделя, че е покрит със смъртни закани, всичките му работни задължения са анулирани, а персоналните му данни са оповестени онлайн.

„ В момента никой не желае да бъде асоцииран с мен, тъй като на всички места името ми е обвързвано с думата педофилия “, написа Галимберти. „ Работя върху персонални планове от 25 години. Тази акция унищожи всичко. Не дремя добре. Семейството ми е пъклен обезпокоеното. ”

Габриеле Галимберти е италиански документален фотограф и в никакъв случай преди не е снимал фешън акция. Работата му се концентрира върху историите, които движимостите ни описват за самите нас. Галимберти има издадена книга, която включваща изображения на деца с техните играчки, само че това " фешън " премеждие е нещо ново за него.

Какво споделят звездите, свързани с Balenciaga?

След прочут интервал на цялостно безмълвие, една от най-влиятелните звезди - Ким Кардашиян, която е и дипломат на Balenciaga, заяви, че не е дала формален коментар, тъй като е желала да приказва с екипа и да разбере за себе си какво се е случило. Тя показва, че е майка на четири деца и че обстановката е неприемлива, само че все пак за момента не се скъсва с марката, а „ прекратява връзките си “.

Каквото и да значи това.

Кардашиян последно взе участие в фешън шоу на марката, като похвали креативния шеф Демна, за това, че е оказал помощ на преоткриването на персоналния ѝ жанр след развода с Канйе Уест.

Демна Гвасалиа, прочут и единствено като Демна е грузински фешън дизайнер, основен изобретателен шеф на Balenciaga от 2015 година и съосновател на Vetements.

Под неговата визия Balenciaga се трансформира в гръмоотвод за несъгласия, постоянно умишлени, написа The New York Times. Медията напомня превръщането синята пазарската чанта на IKEA за 99 цента в първокласна стока, слагането на токчета на Crocs, продажба на унищожени маратонки за $1850, обличане на Ким Кардашиян в черен боди чорап от главата до петите за Met Gala и ревюто с модели с тип на бежанци, които носеха торби за отпадък от скъпа кожа.

За разлика от Ким Кардашиян, която въпреки всичко разяснява нещо, две други огромни звезди мълчат - това са Бела Хадид и холивудската актриса Никол Кидман.

Бела Хадид взе участие в предпоследната акция на Balenciaga с документите. Постовете ѝ, свързани с марката стоят, а мненията под тях са заляти от въпроси на почитатели ѝ и хаштага #cancelbalenciaga.



Ако приемем, че моделите не приказват доста, то изниква въпросът какво прави Никол Кидман.

Публикациите на Хадид са от 4-и ноември, само че последния пост на Кидман е от 21-ви ноември – ден, в който акцията с децата и мечетата е още дейна и денят преди извинението на Balenciaga.

Толкова дни безмълвие през 2022 година от една от най-награждаваните актриси в света не прави положително усещане.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР