Мълчанието е позитивен знак. Няма желаещи да развалят комфорта на

...
Мълчанието е позитивен знак. Няма желаещи да развалят комфорта на
Коментари Харесай

Любомир Стефанов за ротацията: Умерен оптимист съм, че нещата ще се случат

Мълчанието е положителен знак. Няма искащи да скапват комфорта на договарянията по този начин, както трябваше да бъде преди година. Говорят си тези, които би трябвало, там, където би трябвало. Когато се договорят политиките, няма значение кой ще бъде назначен и какво ще му се желае. Това разяснява политологът Любомир Стефанов пред Нова телевизия.

На въпрос за какво се гледа единствено с небосвод 9 месеца, той съобщи: „ Предполагам ПП-ДБ желаят да видят, в случай че получат водеща роля, каквато е настройката на тези договаряния, какво ще се случи с тях – дали няма да бъдат дефинитивно маргинализирани и върху тях да бъдат изсипани всички негативи. ”

„ Умерен оптимист съм, че нещата ще се случат. Дали с първия или втория мандат, няма значение. Червените линии са ясни – за ПП-ДБ е значимо правосъдната промяна да бъде стартирана. За пък е значимо да се оправдава във външнополитически аспект ”, счита той.

За появяването на нова политическа мощ в възможни избори 2 в 1 Стефанов съобщи: „ В интервал на безпорядък всеки може да изплува и да осъществя непредвидени резултати. Съмнявам се, че президентът може. Той не е политически водач, колкото и да му се желае. Предишни планове, свързвани с президента, видяхме по какъв начин свършиха – единият се еманципира внезапно, другият бързо залезе. ”

„ Тези, които вземат участие в договарянията, считам си дават сметка, че социологията ще ги вкара още веднъж в този режим след 4 месеца и тогава няма да имат разнообразни причини, които да си кажат ”, сподели още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР