Мълчаливо бдение в подкрепа на признаването на Македонска църква ще

...
Мълчаливо бдение в подкрепа на признаването на Македонска църква ще
Коментари Харесай

Мълчаливо бдение в подкрепа на признаването на Македонска църква ще се проведе утре пред Светия Синод на БПЦ

Мълчаливо бдение в поддръжка на признаването на Македонска черква ще се организира на следващия ден пред Светия Синод на Българската православна черква. 

Инициативата е на обществениците, които при започване на седмицата изпратиха послание до Патриарх Неофит.

Мълчаливото бдение ще стартира в 8,30 часа, паралелно с началото на следващото съвещание от зимната сесия на Светия синод, на което се чака митрополитите да прегледат молбата на Македонската архиепископия. Журналистът Любчо Нешков :Нашите духовни водачи би трябвало да получат поддръжка от всеки един от нас, тъй като имат невероятния късмет да осъществят нещо, за което техните събратя са дали живота си за това духовно единение от двете страни на Осогово. На въпроса - по какъв начин ще разяснява сръбските искания за майчинството над македонската черква, Нешков дава отговор.Сръбската черква е влезнала с принуждение. Тя е избила над 800 свещеници, монаси, елементарни чиновници на църквата след 1918 година. Тя в никакъв случай не е имала църковно право, това е било принуждение. 
Варненският и великопреславски митрополит Йоан беше безапелационен, че Светият синод не може еднолично да вземе толкоз съществено решение.Този въпрос би трябвало да бъде решен по доста виновен метод, като надлежно се съобрази с  Вселенското православно мнение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР