Мълчалив протест срещу спирането на уличното осветление от 18 до

...
Мълчалив протест срещу спирането на уличното осветление от 18 до
Коментари Харесай

Протест срещу спиране на уличното осветление в Козлодуй

Мълчалив митинг против прекъсването на уличното осветяване от 18 до 22 часа проведоха поданици на Козлодуй. Със запалени фенери и светлоотразителни жилетки те застанаха против постройката на Общината, с цел да изразят недоволството си. одители доведоха и децата си, които се прибират по мрачно от школи по изкуствата. Хората в Колзодуй не одобряват, че единствено на шест километра от атомната електроцентрала би трябвало да търпят тъкмо такива ограничения. Според тях часовият диапазон също е определен погрешно и даже основава рискове.

Жителите на града са принудени за извървят пътя си от работа до дома с фенери в ръка.

„ Принуден съм да нося светлоотразителна жилетка. Защото се прибирам от работа и моята цел е моята сигурност, тъй като виждаме, че няма улично осветление”, споделя Росен Попов.

За хората в Козлодуй е неприемливо да са без електричество, живеейки до електроцентралата. Това, съгласно тях е причина и за битови произшествия и обири.

„ В град като Козлодуй, който създава електрическа енергия да е мрачно на всички места? Да не приказваме, че това единствено по себе си е причина за битови произшествия, битова престъпност и по този начин нататък”, споделя Недислав Владимиров.

Родителите също са недоволни, тъй като разходките с децата са станали доста по-кратки.

„ Ние си плащаме налозите. Не ги плащаме на половина, тъй като има инфлация или нещо друго. Нещо не е наред в цялата обстановка. Не мисля, че би трябвало да вършим взаимни отстъпки с сигурността и здравето на децата си, да ги прибираме у дома просто, тъй като е тъмно”, разяснява Мариета Иванова.

„ В най-активното време на денонощието сред 18 и 22 часа да няма улично осветяване, а през останалото време на денонощието, когато се допуска, че хората спят и не са по улиците да свети ", прибавя Росен Попов.

По което и да е време обаче ограничаването съгласно управлението на общината е извънредно неотложно. Сметката за улично осветяване, която предходната година по това време била 17 хиляди лв., в този момент с повишаването на тока стигнала 70 хиляди и тъкмо това наложило да се усъвършенстват разноските.

„ Смятам, че има по-приемливи разновидности да се усъвършенстват разноските, а не да се оставят жителите без улично осветление”, споделя Рени Петрова.

Протестиращите чакат открит разговор с общинското управление.

„ От това зависи безусловно живота на живущите в общината. Не единствено в град Козлодуй, тъй като има и села, в които знаем какво се получава с престъпността, там са по-възрастни хора, по-трудно подвижни”, разяснява още Попов.

Затова протестиращите имат и различен, не по-малко значим въпрос.

„ Очаква ли се да паднат цените на тока, с цел да се включи осветлението или по този начин ще бъде към този момент доживот? Как ще се случат нещата? Има ли някакви срокове”, пита Ивайло Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР