Мълчалив протест ще се проведе днес в центъра на Добрич

...
Мълчалив протест ще се проведе днес в центъра на Добрич
Коментари Харесай

Мълчалив протест в Добрич срещу спрения прием след 7 клас

Мълчалив митинг ще се организира през днешния ден в центъра на Добрич против предлагането на Регионалното ръководство на образованието за закриване на гимназиалния курс в три от огромните учебни заведения в регионалния център. Протестът е разгласен за 7.30 часа пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий.

Първият образователен ден от втория период за учениците в Добрич ще стартира с безмълвен митинг. В него поканени да вземат участие са освен учители, само че и възпитаници и родители, които са несъгласни с предлагането на РУО Добрич за прекъсване на приема след седми клас в учебните заведения „ Петко Рачов Славейков “, „ Любен Каравелов “ и „ Димитър Талев “ и бъдещото им преструктуриране от междинни в съществени учебни заведения.

Според началника на инспектората в Добрич Светлана Василева главната причина за това е намаляването на броя на децата в Община Добрич и разпределението съгласно условията на просветителното министерство сред професионални и профилирани паралелки.

Междувременно в интернет към този момент тече и онлайн петиция „ Децата на Добрич имат право на избор “, а трите учебни заведения внесоха своята протестна подписка и до регионалния шеф на Добрич Йорданка Костадинова. Тя пое самодейността да организира диалози с министерството, както и да бъде направено анонимно анкетно изследване преди да бъде взето дефинитивно решение за държавния план-прием в област Добрич.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР