Мълчалив протест пред Съдебната палата в Пловдив. Десетки се събраха,

...
Мълчалив протест пред Съдебната палата в Пловдив. Десетки се събраха,
Коментари Харесай

Мълчалив протест пред Съдебната палата в Пловдив, искат доживотен затвор за убиеца на млада жена

Мълчалив митинг пред Съдебната палата в Пловдив. Десетки се събраха, с цел да изискат пожизнен затвор за килъра на млада жена от пловдивското село Куртово Конаре. Обвинен за закононарушението е нейният избраник.

Според проверяващите убийството е осъществено от мъчителна ревнивост. Недоволните показаха и възмущението си, че трета година към този момент чакат правдивост, а делото стартира изначало за повторно. Илиян Рангелов, който беше наказан на две инстанции, получи 16 години затвор. Сега упорства присъдата му да бъде понижена. Това може са се случи единствено, в случай че признае виновността си.

„ Това събитие, в случай че признае виновността си, спомага и така нататък, би могло да се регистрира от съда като смекчаващи отговорността му, само че не да докара автоматизирано до съкращаване на наказването с една трета, както беше преди изменението на Наказателно-процесуален кодекс ”, изясни прокурорът по делото Георги Гешев.

„ Днес трябваше децата на Милена да тичат. Тя трябваше да стане майка. А ние сме тук, тъй като не можем да осъдим килъра й и няма да спрем. Ще се борим до дъно ”, съобщи майката на жертвата.

„ Нито един път не сподели, че съжалява. Дори с държанието си не демонстрира, че съжалява за постъпката си. Поведението му е надменно, на един, за мен, приключен палач ”, считат приятелки на Милена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР