Мълчалив протест на служителите на МВР и затворите на 3-ти

...
Мълчалив протест на служителите на МВР и затворите на 3-ти
Коментари Харесай

Стоян Темелакиев: Подкрепяме справедливите искания на синдикатите за повишаване на доходите в МВР

Мълчалив митинг на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и пандизите на 3-ти юни и огромен митинг на 12-ти юни в София. Недоволството им е провокирано от несполучливите опити на синдикалните им организации да се схванат с управлението на Министерство на вътрешните работи.  Те желаят повече пари и действителна промяна в бранша " Сигурност ". 

„ Обявили сме изрично от политическото управление на Министерство на вътрешните работи, че заставаме зад справедливите претенции на синдикалните организации в министерството за повишение на приходите. Всички виждаме каква е ситуацията и че с досегашните заплати просто става мъчно ”. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи  Стоян Темелакиев във връзка готвените митинги.

По думите му има неща, които в границите на министерството не могат да се решат. „ По отношение на плануваните промени – процесът върви доста ритмично и една огромна част от уговорките към този момент са изпълнени. Със синдикатите – общественият контакт не е преустановяван. Провеждаме срещи, на които обсъждаме всички проблеми ”, акцентира той.

Според него е належащо нарастване на бюджета на ведомството, което да разреши погашение на по-високи трудови хонорари. Това обаче може да стане единствено с решение на държавното управление. " Всички чакаме актуализацията на бюджета. Казвам, че е допустимо да има повече пари, само че не мога да се наемам от по кое време и с какъв брой % ще бъде нарастването ", съобщи Темелакиев.

На тържествена гала заместник-министърът на вътрешните работи поздрави курсантите на Академията на Министерство на вътрешните работи във връзка 24 май  - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, оповестява Българска телеграфна агенция.

Той прочете слово от името на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. В него се показва, че достиженията на Академията са я трансформирали в привлекателен център за младежите и чиновниците на Министерство на вътрешните работи,  където могат да получат чудесно обучение и да развият своя капацитет.

Реч произнесе и ректорът на Академията доцент доктор. Иван Видолов, който означи, че във вековете нашата писменост се е трансформирала в знак на национална еднаквост, на справочник и водител освен на българския, само че и на целия славянски жанр.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР