Малайзийски министър каза, че организаторите на концерт на Coldplay могат

...
Малайзийски министър каза, че организаторите на концерт на Coldplay могат
Коментари Харесай

Концертът на Coldplay в Малайзия може да бъде спрян, ако групата се държи лошо, казва правителството

Малайзийски министър сподели, че уредниците на концерт на Coldplay могат да спрат шоуто в сряда, в случай че английската рок група се държи неприятно

От EILEEN NG Associated Press, 22 ноември 2023 година, 2:43 ч.

КУАЛА ЛУМПУР, Малайзия -- Организаторите на концерта на Coldplay в сряда в Малайзия могат да спрат шоуто, в случай че британците рок групата се държи неприятно, сподели министър, откакто държавното управление отхвърли апелите на мюсюлманските консерватори да анулира шоуто.

Водени от опозиционния блок в страната, мюсюлманските консерватори стачкуваха против концерта поради поддръжката на Coldplay за LGBTQ+ общността. Наскоро те също настояха концертът да бъде спрян в символ на взаимност с палестинците, убити във войната Израел-Хамас.

Министърът на връзките и цифровите технологии Фахми Фадзил сподели, че не планува никакъв проблем с първия концерт на Coldplay в Малайзия по-късно през нощта. Сигурността е засилена за шоуто, което се чака да притегли към 75 000 души на стадион отвън Куала Лумпур.

„ Да, това е едно от нещата, които имаме разисквано с уредника “, сподели Фахми на въпроса дали ще бъде употребен „ комутатор за изключване “ за спиране на зареждането.

„ Премиерът сподели също, групата, нали знаете, доста поддържа Палестина. Така че сме оптимистични за концерта през днешния ден, ” добави той. дискусия, провокирана от английската група The 1975 в Куала Лумпур през юли. Вокалистът на групата подлага на критика анти-гей законите на страната и целуна сътрудник от групата по време на осъществяването им, което провокира бурна реакция измежду мюсюлманите и накара държавното управление да прекъсне тридневния музикален фестивал.

Премиерът Ануар Ибрахим оправда разрешаването на концерта на Coldplay, като сподели на Народното събрание във вторник, че „ Coldplay в действителност е измежду групите, които поддържат Палестина. “ Той означи, че предходното ръководство, преди той да поеме властта през ноември 2022 година, е одобрило концерта. Ануар сподели, че пропалестински групи също са се обърнали към офиса му в поддръжка на концерта на Coldplay.

Опозиционната ислямска партия PAS подлага на критика позицията на Anwar. Въпреки че Coldplay поддържа палестинската идея, тя също по този начин предизвиква хедонизма, сподели неговият началник на информацията Ахмад Фадхли Шаари.

„ Не става въпрос за това дали те поддържат чисто палестинската идея или не, а въпроса за хедонистичната просвета, която те внасят в нашата общественост “, сподели той във вторник в Народното събрание. PAS, която разшири въздействието си след мощната мюсюлманска поддръжка на изборите през 2022 година, постоянно стачкува против концерти на интернационалните реализатори, които съгласно нея са несъвместими с мюсюлманските полезности.

Длъжностни лица от Организаторът на концерта Live Nation Malaysia не можа да бъде открит незабавно за коментар. Преди няколко дни излезе с изказване до посетителите на концерта, напомняйки им да „ внимават за локалните култури и сензитивност “ и да се въздържат от проявление на реквизити или предмети, които могат да причинят дискомфорт на другите.

Полицията предизвести обществеността да се въздържа от всевъзможен тип провокации и подбудителство на вълнения на концерта, който е част от международното турне Music of the Spheres на Coldplay.

Coldplay също срещнаха опозиция от страна на мюсюлманите, когато свиреха в Индонезия по-рано този месец. Протестиращите организираха манифестации до деня на концерта, заклеймявайки групата като ЛГБТК+ „ пропагандист “, чиято позиция накърнява „ вярата и морала “.

Coldplay са известни за преплитането на нейните полезности с нейните концерти, като да вземем за пример устрема на групата за екологична резистентност. Водещият артист Крис Мартин е прочут с това, че носи цветовете на дъгата и развява флагове на гей парада по време на осъществявания.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР