Малайзийски депутат сана обект на ожесточени критики в сряда, след

...
Малайзийски депутат сана обект на ожесточени критики в сряда, след
Коментари Харесай

В Малайзия: Да откажеш секс на мъжа си е злоупотреба

Малайзийски народен представител сана обект на яростни рецензии в сряда, откакто съобщи, че дамите, които отхвърлят секс на мъжете си ги подлагат на „ психическо и прочувствено принуждение “, съобщи организация Франс прес (AFP).

Мохамед Зулкифли Юисо, мохамеданин и

народен представител от ръководещата коалиция съобщи по време на парламентарен спор по отношение на домашното принуждение, че мъжете също постоянно страдат, само че от прочувствено, вместо от физическо принуждение.

„ Макар да се твърди, че мъжете са по-силни от дамите, има случаи, при които дамите в последна сметка нараняват или правят корист по отношение на съпрузите си “, съобщи той.

Арестувана, тъй като е без мъж – казусът „ Дина Али “

Две саудитки в пандиза, съветвали жена да се измъкне от брачна половинка си

„ Обикновено това включва дами, които проклинат мъжете си – това е прочувствено принуждение. Те наскърбяват съпрузите си и отхвърлят да задоволят половите им потребности. Всичко това са психически и прочувствени злоупотреби “, безапелационен е депуатът.

Марина Махатир, изтъкнат деятел за правата на дамите, съобщи, че възгледите на народния представител са „ учредени на незнание “.

„ Жените имат право да кажат „ не “ на секса – остаряло разбиране е, че когато се ожениш, притежаваш тялото на дамата “, съобщи тя.

Махатир е безапелационна: „ Това не е по този начин. Смешно е да се твърди, че дамите злоупотребяват с мъжете си, в случай че им откажат секс “.

Malaysian lawmaker says women who deny their husbands sex are subjecting them to "psychological and emotional abuse " https://t.co/inFjyqqccC
— AFP news agency (@AFP) July 26, 2017
58-годишният Юисо съобщи също по този начин, че отказването на един мохамеданин правото му да има втора брачна половинка, също се оказва корист. Мюсюлманите в Малайзия могат да имат до четири съпруги, само че би трябвало да получат позволение от ислямски или шериатски съд, с цел да се оженят повече от един път.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР