Малайзийската полиция е открила 28,6 милиона долара и над 400

...
Малайзийската полиция е открила 28,6 милиона долара и над 400
Коментари Харесай

В Малайзия откриха 28 милиона долара в брой, свързват ги с бившия премиер

Малайзийската полиция е разкрила 28,6 милиона $ и над 400 първокласни чанти в няколко жилището като част от интервенция в държавен фонд, учреден от някогашния министър председател Наджиб Разак , оповестява " Ройтерс ".

Домът на Разак, жилища на негов наследник и щерка са измежду десетките парцели, претърсвани от 18 май, разяснява на конференция Амар Сингх, началник на отдела за стопански и търговски закононарушения .

След загубата в изборите на 9 май Наджиб Разак има възбрана да напуща страната , издадена от новото държавно управление, което възобновява следствие за милиарди долари, които липсват от 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

В празен апартамент служители на реда откриват 35 торби цялостни с пари . " Ние седнахме дружно с банкови чиновници, с цел да съберем сумите и да изчислим общата сума на конфискуваните пари ", изяснява Сингх.

Сингх добавя, че празният апартамент в Pavillion Residences в квартал Букут Бинтанг в Куала Лумпур не принадлежи на никой от членовете на фамилията на някогашния министър председател , само че отхвърля да уточни притежателя. Полицията е разкрила 284 кутии и чанти в жилището, а още 150 са конфискувани от вкъщи на дъщерята на Разак, Нораян Нажва.

Сингх изяснява, че множеството от чантите са Hermes. " Разговаряхме с Hermes, щ е създадем фотоси и ще ги изпратим в Париж, с цел да проверим тяхната достоверност и стойност ", добавя Сингх. Нораян, по-известна като Джина, е омъжена за племенника на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев от три години. Сингх не разяснява какво е открито в дома на сина на Разак, Ашман.

 Наджиб Разак упрекна новите управляващи в Малайзия в акция против него
Наджиб Разак упрекна новите управляващи в Малайзия в акция против него

Монголия упорства и за следствие на убийството на жена от доближени до него

Експерти правят оценка бижутата, часовниците и другите първокласни предмети, конфискувани по време на акцията.

Разак, който управлява Малайзия съвсем десетилетие , отхвърля всяко обвиняване, а преди три години изяснява, че 680 милиона $, трансферирани в неговата сметка, са дарения от неназован саудитски представител на кралската фамилия.

Новото държавно управление дава обещание да извърши всички заплащания по дълга, произлизащи от 1MDB. Изчисляват, че държавните гаранции покриват 1 милиарда $ от дълга на 1MDB в края на 2017 година " Ще ги изплатим, макар че не сме удовлетворени от 1MDB , би трябвало да съблюдаваме интернационалните си отговорности . Мисля, че това ще успокои пазарите и че това държавно управление знае какво прави ", разяснява финансовият министър Лим Гуан Енг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР