Малайзия затвори повече от 1000 училища в цялата сряда, качеството

...
Малайзия затвори повече от 1000 училища в цялата сряда, качеството
Коментари Харесай

Формула 1 в Сингапур под въпрос заради пожарите в Индонезия

Малайзия затвори повече от 1000 учебни заведения в цялата сряда, качеството на въздуха се утежни в Сингапур дни преди конкуренцията там във Формула 1. Причина за това е токсичната мъгла от индонезийски горски пожари, която се е настанила над района.

Formula 1: Hamilton eyes Singapore hat-trick through the haze https://t.co/aep5ysyWxP pic.twitter.com/Gwo4VRJRAl
— CNA (@ChannelNewsAsia) September 18, 2019
Незаконните пожари, предизвиквани за почистване на земя за селскостопански плантации, са отвън надзор на островите Суматра и Борнео. Джакарта разположи наброяващи хиляди сили за сигурност и самолети за гасене на пожарите, с цел да овладее огнената буря.
Пожарите в Индонезия са проблем всяка година, само че тази година са най-лошите след 2015 година, когато провокираха сериозна екологична рецесия, и подклаждат опасенията от увеличение на огнищата на пожари в света, които изострят световното стопляне.
В сряда качеството на въздуха се утежни до " доста нездравословни " равнища по държавния показател на замърсителите на въздуха по западния бряг на полуостров Малайзия, на изток от Суматра, като силуетът на Куала Лумпур стана съвсем незабележим заради обхваналия го гъст смог.
Над 1200 учебни заведения бяха затворени заради замърсяването на въздуха в цялата страна, сочат данни на локалните управляващи.

FOTO: Suasana Singapura yang Tertutup Kabut Asap dari Indonesia https://t.co/cyEUsIE9O1
— Liputan6.com (@liputan6dotcom) September 13, 2019
Двата най-засегнати щата бяха Селангор, край Куала Лумпур, където бяха затворени 538 учебни заведения, и Саравак на Борнео с 337 школа, останали със затворени порти. Стотици учебни заведения в няколко други щата в полуостров Малайзия също бяха наранени.
Остров Борнео, чиято територия който е поделена сред Индонезия, Малайзия и Бруней, също диша мъчно.

Guys lihat video ini, situasi terkini di Indonesia yang dilanda jerebu `Kabut Asap` tetapi pemerintah Indonesia tidak mengakui Jerebu `Kabut Asap` yang melanda Malaysia, Singapura adalah berpunca dari Indonesia.

Naik motor sampai terlanggar pokok sebab jerebu tebal!! pic.twitter.com/TS33HPWhWR
— Cikgu (@Aweeff) September 12, 2019
Качеството на въздуха в Сингапур се утежни до нездравословни равнища, с бял смог, щръкнал над град-държава, което усилва опасенията, че надпреварата във Формула 1 този уикенд може да бъде наранено.
Организаторите на конкуренцията обявиха, че опцията за мъгла е един от въпросите в техния проект за деяние при неделната нощна конкуренция.

Sumatera dan Kalimantan Terkepung Api
Jerebu Mengepung semuanya

Tetangga Malaysia dan Singapura ikut menikmati si Jerebu

Jerebu sangat Radikal
Melumpuhkan semua elemen#IndonesiaForestFireCrisis pic.twitter.com/5bI7OZpPDV
— Jujur tu Sulit (@pengelana_10dua) September 10, 2019
Индонезийското държавно управление твърди, че прави всичко по силите си за преодоляване на огнената буря.В момента на огромната островна страна налице са над 1000 „ горещи точки “ – засечени от сателит места с високи температури, което допуска съществуване на пожари. Повечето от тях са на остров Суматра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР