Малайзия се отказа от план за изготвяне на закон, насочен

...
Малайзия се отказа от план за изготвяне на закон, насочен
Коментари Харесай

Малайзия се отказва от плана за трансграничен закон за замърсяването на въздуха


Малайзия се отхвърли от проект за правене на закон, ориентиран към прекъсване на трансграничното замърсяване на въздуха. Това заяви нейното министерство на околната през днешния ден, базирайки се на трудности при използването му , оповестява " Ройтерс ".

Почти всеки изсъхнал сезон димът от пожари за почистване на земя за плантации за палмово масло и целулоза и хартия в Индонезия покрива огромна част от района . Това води до безпокойствие за публичното здраве, както и до разстройства в пътуванията и туристическия бизнес. Екологични групи считат, че страните би трябвало да одобряват закони, с цел да преследват фирмите за плантации в непознати страни, за които се подозира, че са виновни за замърсяването на въздуха. Сингапур одобри подобен закон през 2014 година, целящ да подведе под наказателна и гражданска отговорност причинителите на смог във въздуха.

Министерството на околната среда на Малайзия обаче съобщи в писмен отговор до Народното събрание в понеделник, че няма да продължи със закона, базирайки се на компликации при използването му. " За да се даде опция за използване на законопроект за трансгранично замърсяване на въздуха, ясни доказателства, че трансграничната мъгла произлиза от прилежащи страни, би трябвало да бъдат подкрепени с задоволително данни като карти на местоположението, координати, информация за притежателите на земя и компании, работещи тук-там, където има пожари ", сподели министерството.
 Ню Делхи, затрупан с токсична мъгла, сега е най-замърсеният град в света
Ню Делхи, затрупан с токсична мъгла, сега е най-замърсеният град в света

Индийската столица има показател за качество на въздуха от 611

Подобна информация е сложна за приемане, защото включваше въпроси на поверителността, сигурността и националния суверенитет , споделиха от министерството. Според ведомството дипломатическият метод посредством договаряния е по-добър метод за " групово справяне " с мъглата, идваща през границите.

Индонезия постоянно получава рецензии от своите съседи и екологични групи за това, че не съумява да постави завършек на пожарите. Страната дава обещание дейности, само че замърсяването се връща през съвсем всеки изсъхнал сезон. Миналия месец Малайзия още веднъж прикани Индонезия да спре пожарите и също по този начин прикани районната Асоциация на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН), на която идвете страни са членове, да се заеме с казуса.

Екологичната група Грийнпийс организира акция за трансгранични закони за въздуха, като съобщи, че те са значими като възпиращо средство и могат да оказват помощ да се дефинира кои компании провокират пожари.

" Изхождайки от опита на Сингапур, към момента никой не е бил санкциониран или съден, само че това не значи, че законът за трансграничната мъгла е бил неефикасен, защото някои компании са били разследвани според закона за връзки с горски пожари ", твърди Хенг Киа Чун, районен пълководец на акцията на Грийнпийс Югоизточна Азия.
 Ню Делхи лимитира транспортните средства, с цел да бори замърсяването на въздуха
Ню Делхи лимитира транспортните средства, с цел да бори замърсяването на въздуха

За една седмица транспортни средства с нечетни номера ще се движат на нечетни дати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР