Малайзия се извини след правителствена реклама във вестници на китайски

...
Малайзия се извини след правителствена реклама във вестници на китайски
Коментари Харесай

Лаещ петел докара голям срам на Малайзия, наложи се извинение

Малайзия се извини след държавна реклама във вестници на китайски език, представяща фотография на лаещ петел. Този метод за отбелязване на началото на Годината на кучето провокира проливен дъжд от насмешки. Реклама на цяла страница на министерството на вътрешната търговия, кооперациите и потреблението демонстрира петел, от чиято човка излиза думичката " Бау! ", употребена за показване на джавкам на петела на мандарин, оповестява themalaymailonline.com. Рекламата, отпечатана във вестници на китайски език в мултиетническата страна, съдържа обръщение, отдадено на " проспериращата Година на кучето ".

Китайската Нова година се чества в цяла Азия, отбелязвайки началото на Годината на кучето и края на Годината на Петел. Етническите китайци са доста малцинство в най-вече мюсюлманска Малайзия и наброяват към една четвърт от популацията.

Рекламата провокира насмешки в интернет. Докато някои хокат държавното управление за това, което виждат като разбъркване на облици, други считат, че това е опит да се избегне потреблението на кучешки облик, защото животните се считат за нечисти в исляма.

Министерството се извини и уточни, че това е " техническа неточност ", без да кажат в какъв тип са възнамерявали да се появи рекламата. " Ние надълбоко съжаляваме за неудобството ", се споделя в изказване на представителя Лукман Хаким Абд Малик.

Изображенията на лаещите кучета нормално се употребяват за отбелязване на началото на Годината на кучето, защото думата " уан " също се превежда като " разцвет " на мандарин.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР