Малала Юсуфзай, която талибаните се опитаха да убият в Пакистан,

...
Малала Юсуфзай, която талибаните се опитаха да убият в Пакистан,
Коментари Харесай

Малала Юсуфзай завърши гимназия, вече е и в „Туитър”

Малала Юсуфзай, която талибаните се пробваха да убият в Пакистан, приключи гимназия във Англия и с вдъхновение чака да стартира университетското си следване, съобщи Франс прес.

През 2012 година 14-годишната тогава Малала беше простреляна в главата и рамото в нападението над учебния ѝ рейс в долината Суат в Пакистан, ориентирано против нея поради битката ѝ за правото на девойките да вървят на учебно заведение.

Оттогава тя се трансформира в знак на отбраната на правото на обучение на дамите и получи Нобеловата премия за мир през 2014 година

„ Днес е последният ми ден в учебно заведение и първият ми в „ Туитър”, написа през вчерашния ден 19-годишната госпожица в акаунта си, който към този момент има близо 400 хиляди почитатели.

Today is my last day of school and my first day on @Twitter [THREAD]
— Malala (@Malala) July 7, 2017
Малала приключи междинното си обучение в гимназия в Бирмингам, втория по величина английски град, където откри леговище със фамилията си.

Напускането на учебно заведение ѝ оставя „ сладко-горчив привкус”, показа тя в поредност от туитове.

„ Въодушевена съм за моето бъдеще, само че зная, че милиони девойки по света не посещават учебно заведение и може би в никакъв случай няма да имат опцията да завършат образованието си”, добави тя.

През март Малала, която се показа ослепително в гимназията, показа, че е кандидатствала за следване на философия, политология и стопанска система в Оксфордския университет.

Сега тя чака резултатите от матурите си, преди да пристъпи към следването си в университета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР