Малък сечко иска да е като големия си събрат и

...
Малък сечко иска да е като големия си събрат и
Коментари Харесай

Проф. Рачев разкри какво ще е времето през януари

Малък сечко желае да е като огромния си другар и да покаже мускули, само че в този момент нещата се обръщат и пета поредна зима февруари стартира с топло време. Това сподели проф. Георги Рачев.

„ Февруари ще е следващия топъл месец, освен у нас, само че и в цяла Европа. Месецът стартира с високо атмосферно налягане. В събота и неделя времето ще се затопли, а градусите ще са двуцифрени “, изясни той.

Проф. Рачев разясни обаче, че последните два дни на януари ще е малко по-хладно. В петък – на 1 февруари, над страната ни ще мине един бърз леден фронт, след което ще стартира стоплянето.

„ Зимата е топла. Това се вижда най-добре в Испания, където през втората половина на януари бяха регистрирани към 30 градуса в разнообразни градове. Там хората в действителност вървят на плаж, а не както ние се майтапим, че е време за джапанките “, сподели още проф. Рачев в ефира на bTV.

14-дневната прогноза за София демонстрира, че времето ще е относително топло за интервала с минимални температури към нулата и оптимални сред 5 и 10-13 градуса. Валежите ще са алегорични.

„ В планините има сняг и скиорите ще са удовлетворени. По обяд обаче ще става по-топличко “, уточни още проф. Рачев. По родното Черноморие също ще е слънчево и топло. Там минималните температури ще са към 4-5 градуса. Няма да има превалявания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР