Малък метеорит е паднал югоизточно от хърватския град Риека в

...
Малък метеорит е паднал югоизточно от хърватския град Риека в
Коментари Харесай

Малък метеорит е паднал в Хърватска

Малък астероид е паднал югоизточно от хърватския град Риека в средата на месеца, оповестява локалният вестник „ Нови лист “, базирайки се на информация от Хърватския астрономически съюз.

По информация на съюза на астрономите сред 13 и 14 август в небето над Риека се е появила огнена топка, забележима на разстояние над 500 км.

Посочва се, че огнената топка е записана от камерите на Хърватската метеоритна мрежа от Бузет, Хума, Пула, Рош и Тишан, само че също по този начин и от камерите на Глобалната метеоритна мрежа в Италия, Словения и даже в Прага, написа „ Нови лист "



„ Огнената топка стартира своя ослепителен полет в 4:05:18 ч. сутринта съгласно измерването на времето в Централна Европа на надморска височина от 92,7 км с входяща скорост 13 км в секунда, с цел да приключи на надморска височина 23,2 км след повече от 8 секунди. Измервайки динамичността в последната точка на полета, се пресмята, че към 150-грамов астероид е паднал някъде в планините югоизточно от Риека в непристъпен и рисков терен, тъй че търсене на астероида няма да бъде проведено ", оповестяват астрономите.

Според тях това се случва за повторно тази година.

„ Надяваме се да забележим трети, който ще бъде по-благоприятен резултат от предходните два “, сподели координаторът на метеоритната мрежа Дами Шегон.
Използван е материал от БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР