Малък кафяв плъх, който е живял на малък остров край

...
Малък кафяв плъх, който е живял на малък остров край
Коментари Харесай

Климатичните промени взеха първата жертва бозайник - австралийски гризач

Малък кафяв плъх , който е живял на дребен остров край северната част на Австралия, е първият бозайник в света, за който е известно, че е липсващ заради " провокираното от индивида изменение на климата ", оповестява австралийското държавно управление, представено от СиЕнЕн.

Бозайникът " брамбъл пристан меломис ", обитавал дребен коралов остров на Големия бариерен риф с размери към 5 хектара и ситуиран в пролива Торес, сред щата Куинсланд и Папуа Нова Гвинея.

Бозайникът не е следен съвсем 10 години и е разгласен за липсващ, откакто напъните за опазването му са несполучливи , съгласно отчет, оповестен от Университета в Куинсланд през 2016 година

Това умозаключение е доказано от австралийското държавно управление в понеделник .
 Организация на обединените нации: Спрете загубата на биологично многообразие или човечеството изчезва
Организация на обединените нации: Спрете загубата на биологично многообразие или човечеството изчезва

Загубата на биологичното многообразие е тихият палач

Причината за неговото изгубване се дължат на измененията в океана , от покачването на морското ниво през последното десетилетие, което докара до " трагична загуба на местообитания ", съгласно отчета за 2016 година

" Това не е решение, което се взема безгрижно . Когато нещо е изброено като изчезнало, то престава да получава отбрана ", разяснява Джеф Ричардсън, асистент секретар по околната среда и енергетиката, пред членовете на Сената и на горната камара на Народното събрание.

Смята се, че няколкостотин от гризачите населяват острова през 70-те години на предишния век . Но по-късно популацията им понижава. До 1992 година тя спада толкоз внезапно, че държавното управление на Куинсланд е класифицирало типът като заплашен.
 Големият бариерен риф оживял при пет климатични
Големият бариерен риф оживял при пет климатични " смъртоносни събития "

През последните 30 хиляди години

Критиците на напъните за запазване на Австралия разясняват, че изгубването на меломиите акцентира неналичието на запаси за опазване на дивата природа .

" Изчезването на Брамбъл Кей Меломис е безспорна покруса ", съобщи сенаторът от Зелените Джанет Райс, която ръководи следствието на сената за рецесията с изгубването на типове в страната .

" Пристрастяването на труда и либералите към въглищата е смъртна присъда за доста от другите ни застрашени животни ", добавя тя, като се базира на политиките за рандеман на главните политически партии.

Thx for posting half melomys extinction article @TheNewDailyAu. Disappointed you include @QldLabor enviro minister calling on fed gov climate change action when Qld Labor gov supports Adani & FIVE other Galilee Basin coal mines.#greens #auspol #wildozhttps://t.co/bG5ec9ehcS
— Janet Rice (@janet_rice) February 20, 2019
Ако температурите продължат да нарастват , близо 8% от всички типове в света са застрашени от изгубване , откри изследване от 2015 година от Университета в Кънектикът.

Австралия, Нова Зеландия и Южна Америка се смятат за най-рискови .
 Арктика към този момент
Арктика към този момент " не е безвреден кей " за гнездене на птици

Климатичните промени въздействат и на държанието на хищниците нападащи гнездата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР