Малък холандски град даде Twitter на съд, за да поиска

...
Малък холандски град даде Twitter на съд, за да поиска
Коментари Харесай

Нидерландско градче съди Twitter

Малък холандски град даде Twitter на съд, с цел да изиска колосът на обществените медии да отстрани всички известия, свързани с хипотетичен кръг от поклонници на сатаната педофили, за които се твърди, че са били дейни в града през 80-те години, оповестява организация Ройтерс.

Бодегравен (Bodegraven-Reeuwijk), град с към 35 000 поданици в центъра на Нидерландия, е във фокуса на тайните теории в обществените медии от 2020 година, когато трима мъже започнаха да популяризират неоснователни истории за малтретирането и убийството на деца, които съгласно тях са се случили в град през 80-те години.

Основният подстрекател на историите сподели, че има мемоари от детството, когато е бил очевидец на малтретирането от група хора в Бодегравен.

Историите провокираха доста безредици в Бодегравен, защото десетки почитатели на туитовете се стекоха на локалното гробище, с цел да положат цветя и да напишат известия на гробовете на видимо инцидентно мъртви деца, за които те твърдяха, че са жертви на сатанинския пръстен.

Адвокатът на Twitter Йенс ван ден Бринк отхвърли коментар преди чуването в Окръжния съд в Хага в петък.

Миналата година същият съд подреди на хората неотложно да отстранен всички свои туитове, закани и друго онлайн наличие, обвързвано с историята, и да се уверят, че нищо от това в никакъв случай повече не може да се появи.

Но все пак, историите за Бодегравен към момента се популяризират в обществените медии, защото други не престават да повтарят тяхната история, което кара града да се заеме с въпроса със самия Twitter.

Ако теоретиците на конспирацията не отстранен известията си, тогава участващите платформи би трябвало да работят ", сподели юристът на град Бодегравен Сеес ван де Занден, представен от холандския вестник De Volkskrant в петък.

Ван де Занден съобщи, че през юли градът е изискал от Twitter интензивно да откри и отстрани всички известия, свързани с историята на Бодегравен, освен тези, оповестени от тримата наказани мъже, само че до момента не е получил отговор от американската компания.

Хората зад историята с Бодегравен сега са в пандиза, тъй като са наказани по други правосъдни каузи за подбудителство и отправяне на смъртни закани към редица хора, в това число министър-председателя Марк Рюте и някогашния здравен министър Уго де Йонге.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР