Малък фестивал на куклите ще се проведе от 20 до

...
Малък фестивал на куклите ще се проведе от 20 до
Коментари Харесай

Малък фестивал на куклите започва на 20 май във Варна

Малък фестивал на куклите ще се организира от 20 до 22 май във Варна. Събитието ще срещне децата на морската столица с едни от най-хубавите български куклени спектакли. Много от тях са с участия и награди на наши и интернационалните фестивали, в това число премия ИКАР.

Малчуганите и техните родители ще имат опция да се насладят на шест обичани типичен приказки, които ще оживеят на сцената на Народно читалище „ Отец Паисий “.

Това са " Лече Буболече " (театър “Хамелеон ” Пловдив), " Слънчев лъч " (театър “ДА ” София),  " Барон Мюнхаузен " ( “Ателие 313 ” София и ДКТ Стара Загора), " Червената шапчица " ( “Театър 199 ” и Фондация " Горе на дървото " София), " Малката нула " (Фондация " Горе на Дървото " София), " Новите облекла на царя " (театър " Арт Ленд " и спектакъл " Корсар " София). Спектаклите са подобаващи за деца над 4 години. Билети може да се закупят на касите на ФКЦ - Варна и посредством платформа Grabo.bg.

Кукленият спектакъл е изкуство, което освен забавлява дребните фенове, само че е и значима част от тяхното вярно развиване. То подтиква детското въображение и развива качества като любезност, съпричастност и отговорност, които са изключително скъпи в наши дни. В допълнение това е опция за възстановяване взаимоотношенията сред родители и деца, опция да прекарат известно време дружно, споделяйки приятни и вълнуващи мигове, които у дома да обсъдят и съпреживеят още веднъж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР