Малага е град, известен със своите зашеметяващи плажове, култура и

...
Малага е град, известен със своите зашеметяващи плажове, култура и
Коментари Харесай

8 неща, които трябва да знаете, преди да посетите Малага

Малага е град, прочут със своите зашеметяващи плажове, просвета и храна. Това е един от най-посещаваните крайбрежни градове в Андалусия, Испания. Той е желана дестинация за пътуващите, които се оглеждат къде да прекарат лятото в Испания. Може да стане извънредно многолюден през топлите (всъщност, горещи) месеци.

Ако планирате да посетите Малага скоро, ето някои хрумвания от локалните хора за града и за това по какъв начин да се потопите в локалната просвета.



1. Малага е част от Коста дел Сол (Слънчевия бряг)

Може да е объркващо да се приказва за Малага и като за Коста дел Сол. Много хора считат, че Коста дел Сол съставлява единствено градовете наоколо до Малага. Въпреки това Малага също е включена в този термин.

Така че за какво Малага се назовава и Коста дел Сол?

Смята се, че този термин идва от екскурзиант, посещавал региона, който бил доста сюрпризиран от слънчевото време и топлите температури - без значение от сезона. Оттогава това е другото известно название на региона.



2. В Малага има доста безвъзмездни неща за правене

С многото си естествени забележителности, плажове, паркове и красиви гледки, Малага предлага редица безвъзмездни варианти. Много от музеите също са с “вход свободен ” в избрани дни, което трансформира града в другар за бюджета ви.

Популярни забележителности в Малага като La Alcazaba (Крепостта), замъка Гибралфаро и музея на Пикасо са безвъзмездни в неделя няколко часа преди края на работното време. Центърът за модерно изкуство в Малага също е безвъзмезден през цялата седмица.



3. Хората от Малага импровизирано се назовават boquerón

Човек от Малага се назовава malagueño, само че също и boquerón, което значи аншоа.

Причината за това е, че аншоата е типичната риба в града, която се среща и в доста известни ястия като pescaito frito (пържена риба).



4. Лятото е мощен сезон

Малага се посещава от милиони туристи всяка година, като множеството от тях идват през лятото. Благодарение на красивите плажове, курортите и събитията в Малага, лятото е уместно време за посещаване, в случай че обичате оживената атмосфера и можете да понесете високите температури (32-38º градуса).

Ако предпочитате по-малко тълпи и по-ниски температури, може би ще желаете да посетите града малко отвън пика на сезона. Помислете за края на май, когато търговците се приготвят за лятото, или за края на септември, когато туристите са по-малко.



5. Не пропускайте Feria de Málaga

Feria de Málaga е обичаен панаир и културно събитие, което нормално се организира през втората седмица на август. Фестивалът продължава осем дни, като дейностите стартират от сутринта и не престават до вечерта. Сутринта можете да посетите feria del centro, която се чества на Calle Larios и други близки улици в центъра на Малага.

Много локални поданици се обличат в обичайни костюми и рокли и танцуват, пият и се забавляват със фамилията и приятелите си. Вечер празненствата се организират до Търговския и конгресен център на Малага. Там ще намерите освен доста сергии, където можете да хапнете, пийнете и потанцувате, само че и други атракции и концерти онлайн.

6. Пикасо е роден в Малага

Въпреки че известният художник прекарва по-голямата част от живота си във Франция, той е роден в Малага. В Малага се намира Музеят на Пикасо, както и скулптура на Пикасо.

Ако обичате изкуството, Музеят на Пикасо в Малага е атракция, която наложително би трябвало да посетите. Там можете да видите някои от невероятните произведения на художника, да извършите обиколка, с цел да научите повече за живота му, или да се включите в семинари, с цел да натрупате познания за живописта и керамиката.



7. Да поискате кафе в Малага не е елементарно

Едно малко предизвестие за всички фенове на кафето... Поръчването на кафе може да не е толкоз елементарно, колкото си мислите. В Малага има доста типове кафета и всяко от тях си има неповторимо име - un nublado, un cortado и така нататък Разликата сред всички тези кафета е в съотношението сред кафето и млякото.

Ако не желаете мляко в кафето си, поискайте café solo (подобно на италианското еспресо) или café americano за по-слаба версия (подобна на long black). Ако поръчате café con leche, евентуално ще получите на половина кафе и на половина мляко. Ако предпочитате кафето си с повече мляко, пробвайте sombra с 80 % мляко и 20 % кафе (подобно на flat white).

8. Разгледайте и оттатък Малага

Въпреки че Малага предлага необятна гама от действия за всички хора, има и други градчета и села, които си заслужава да посетите по време на престоя си в Коста дел Сол. Ако наемете кола, ще можете да видите някои красиви места, всички относително покрай града. Например, Фрихилиана, на 45 минути път с кола от Малага, е едно от най-красивите села в Испания и е чудесна опция за еднодневна екскурзия.

Много пасажери вършат грешката да прекарат единствено няколко дни в Малага, след което се насочат към Севия или други известни градове. Не забравяйте да планирате време за опознаване на Коста дел Сол и не пропускайте да видите невероятните скрити съкровища към Малага.

Снимки: Pixabay, БГНЕС
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР