Максимумът българи, които желаят да гласуват са 2,7 милиона, което

...
Максимумът българи, които желаят да гласуват са 2,7 милиона, което
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Поставям оценка Добър за организацията на местния вот

Максимумът българи, които желаят да гласоподават са 2,7 милиона, което е една трайна наклонност у нас. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " проф. Михаил Константинов, дълготраен зам.-председател на Централната изборна комисия (ЦИК). Като причина за изборната интензивност той посочи това, че хората са отвратени от демокрацияра, която се практикува у нас.

Относно изборната интензивност, проф. Константинов сподели, че хората са изтощени от избори и 4 от всеки 10 от тях отиват да гласоподават. За организацията на изборния развой той сложи оценка Добър (4-).

" Нищо фрапантно не се е променено, животът продължава. Специално на първия тур нямаше никакви изненади от това, което се очакваше. На втори тур видяхме някои несъмнено изненадващи резултати. Някои дългогодишни кметове не съумяха да се класират. Тук имам предвид Община Кюстендил, Община Пазарджик и други по-малки ", сподели той.

Проф. Михаил Константинов акцентира, че няма безконечни управленци и посочи 18-годишното ръководство на ГЕРБ, което към този момент отстъпва от някои от позициите си.

Според него откакто има коалиция на централно равнище, няма аргументи да няма и на по-ниското равнище, на равнище общини:  " То по този начин и ще стане. Общо взето, ние сега – щем, не щем, ще си играем по тоя метод, тъй като никой няма да разреши на президента Радев три месеца да ръководи страната в служебно държавно управление. Така че е ясно, че тази сглобка ще се крепи. Поне до момента в който се реши казуса не толкоз с Украйна – с Украйна, ясно, той се взема решение към този момент, колкото с Близкия изток, където става все по-страшно.

По думите му никой няма да ни разреши да си играем на вътрешни битки и да си вършим избори: " Ще стоим на фланга и ще пазим НАТО, това е нашата задача ", обърна внимание проф. Михаил Константинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР