Максимилиан Гюнтер донесе първата победа на Мазерати във Формула Е,

...
Максимилиан Гюнтер донесе първата победа на Мазерати във Формула Е,
Коментари Харесай

Гюнтер вписа Мазерати сред победителите във Формула Е

Максимилиан Гюнтер донесе първата победа на Мазерати във Формула Е, откакто завоюва второто съревнование по улиците на Джакарта, Индонезия, старт №11 от деветия сезон в историята на шампионата. Гюнтер си завоюва прозвището „ Краля на Джакарта ”, защото през вчерашния ден и през днешния ден беше най-бърз в квалификациите, през вчерашния ден приключи трети, а през днешния ден завоюва.

Това е първи триумф на Мазерати в международен шампионат с едноместни коли от надпреварата на " Нюрбургринг ", извоювано от Хуан-Мануел Фанджо през 1957 година във Формула 1. За Гюнтер това е 4-а победа във Формула Е, а Мазерати се появи тази година в шампионата на мястото на Вентури.

Гюнтер се оправи чудесно с размяната на позиции в първата част на надпреварата, когато всички желаеха да изчистят активирането на атакуващите си режими, а от средата стартира да натрупа задатък пред Джейк Денис (DS Аваланч). Денис записа второ следващо второ място в Джакарта и това го върна в борбата за международната купа.
 Верлайн с трета победа за сезона във Формула Е Верлайн с трета победа за сезона във Формула Е
Трети остана Мич Еванс (Ягуар), който в последните обиколки към този момент беше останал без сила, само че съумя да опази позицията си, като зад него се събраха петима водачи в 2,5 секунди, само че никой не съумя да го изпревари.

Досегашният водач в класирането Ник Касиди (Енвижън) приключи 18-и, още веднъж без точки и отстъпи обратно, защото остана с 128 точки. Начело излезе вчерашният победител Паскал Верлайн (Порше), който през днешния ден се класира 6-и и към този момент има 134 точки, с 1 повече от Джейк Денис, а трети е Касиди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР