Максимално позволената скорост по автомагистралите да бъде намалена, а в

...
Максимално позволената скорост по автомагистралите да бъде намалена, а в
Коментари Харесай

МВР предлага ограничение до 30 км/ч на места в градовете

Максимално разрешената скорост по автомагистралите да бъде понижена, а в избрани сектори в градска среда скоростта да бъде понижена от 50 на 30 км в час. Това предложи вътрешният министър Иван Демерджиев, който бе изслушан от вътрешната и правната комисия на Народното събрание по тематиката за пътнотранспортните катастрофи.

Други оферти на Министерство на вътрешните работи са да се инкриминира отводът за осъществяване на инспекция и определяне на наркотични вещества или алкохол в кръвта, да се усилят наказванията за превишаване на скоростта и прекосяване на червен светофар, спомагателни правила за сигурност на пешеходците, въвеждане на съответни отговорности към стопаните на пътя, свързани с слагането на знаци и осъществяване на ремонтни действия, новите водачи да ръководят МПС с компаньон за избран интервал от време и други

" Една част от казуса е, че не могат да се връчват дейно издадените санкции ", съобщи вътрешният министър.

И добави:

" Данните от хилядите камери, които работят в страната, не могат да се употребяват. Ако законодателството разреши да се употребяват тези камери, ще бъдат доста по-ефективни, а водачите - доста по прецизни. "

Работна група в Министерство на вътрешните работи работи, с цел да предложи разновидности за решение на казуса с пътния травматизъм. Работи се в няколко насоки, като предложенията включват и изменения на Наказателния кодекс и Закона за придвижване на пътищата.

Според Демерджиев са нужни по-комплексни ограничения, по-строги наказания за лицата, които ръководят МПС под въздействието на наркотични субстанции и алкохол и както и за тези, които отхвърлят кръвни проби.

Пълното справяне с този въпрос ще изисква по-дълъг интервал, сподели Демерджиев и даде за образец Испания, където е лишило 10 години за понижаване на пътнотранспортния травматизъм.

По отношение на домашното принуждение Демерджиев предлага да се сътвори спомагателен механизъм на отбрана, както и обвързване околните лица да осведомят способените органи за актове на принуждение. Предлага се също по този начин възбрана на причинителя да реализира контакт с пострадалия под каквато и да е форма, възбрана за предпазване на оръжия и пиротехнически произведения, народен указател на потърпевшите от домашно принуждение и други
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР