Максимално ограничаване на безконтролността на главния прокурор; Да има представители

...
Максимално ограничаване на безконтролността на главния прокурор; Да има представители
Коментари Харесай

Христо Иванов: Освобождаването на Гешев - тест за замазване или промяна

Максимално ограничение на безконтролността на основния прокурор; Да има представители на обществото във Висшия правосъден съвет (ВСС); промени в правосъдното законодателство; Ограничаване на опциите за злоупотреби със следствената тайна; Това са измежду детайлите, които съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разгласи от трибуната на Народното събрание като стъпки, които би трябвало да последват с желаните промени в конституцията, за които договарянията всъщност се чака да стартират.

 

" Има скептични оценки, които споделят, че тези, които си го избраха, го освободиха по същия метод, по който си го избраха в една процедура, която остави подозрения, на учредения, които въобще не бяха най-сериозните. А преди този момент имаше доста по-сериозни, че индивидът изобщо не е подобаващ за поста ", сподели Христо Иванов.

Иван Гешев беше определен за основен прокурор през 2019 година от същия състав на Висш съдебен съвет, който го в профил. Съдебният съвет одобри, че към този момент някогашният основен прокурор е уязвил престижа на правосъдната власт, изричайки репликата, че " ясно кой е политическият отпадък в Народното събрание ".

Иванов уточни, че са основателни подозренията, че " тази промяна няма да докара до по-дълбоки промени, а просто ще бъде промяна на изтъркан, потвърдил своята неприспособимост детайл от фасадата с различен, който може би ще наподобява доста по-добре ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР