Максимално бързо ще бъдe осигурена по една допълнителна линейка в

...
Максимално бързо ще бъдe осигурена по една допълнителна линейка в
Коментари Харесай

Големите курорти на морето получават по една допълнителна линейка

Максимално бързо ще бъдe обезпечена по една спомагателна кола за спешна помощ в огромните курорти по Черноморието, за което през днешния ден е реализирано единодушие със здравното министерство. Това заяви служебният министър на туризма Илин Димитров при показване пред медиите на екипа си и целите в работата на ведомството.

В рамките на август се чака да бъде оголен координационен център Обзор-Бяла и здравното ведомство ще подсигури съответна работа на държавните центрове за незабавна помощ, добави Димитров. Ще се направи и инспекция за ценообразуването на медицинските услуги по морето, прецизира " Нова телевизия ".

Сред първите неотложни задания министърът уточни работата по мярката за филантропична помощ за украинските бежанци, като добави, че по нея има над 500 тъжби за десетки милиони, а задачата е в края на мандата на служебното държавно управление на всяка тъжба да бъде отговорено и дължимото на хотелиерите да е разплатено.

Сред другите задания е решение на казуса със забавената категоризация на туристическите обекти. В момента има над 960 заявки, като от тях 780 са преписки и 180 броя комплекта документи за оценка, а задачата е до края на мандата броя да падне под 100.

Като приоритет бе посочено и предприемането на ограничения за сполучливо протичане на летния и зимния туристически сезон в изискванията на здравна рецесия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР