Максимално бързо ще бъдe осигурена по една допълнителна линейка в

...
Максимално бързо ще бъдe осигурена по една допълнителна линейка в
Коментари Харесай

Големите курорти на морето получават по една допълнителна линейка

Максимално бързо ще бъдe обезпечена по една спомагателна кола за спешна помощ в огромните курорти по Черноморието, за което през днешния ден е реализирано единодушие със здравното министерство. Това заяви служебният министър на туризма Илин Димитров при показване пред медиите на екипа си и целите в работата на ведомството.
В рамките на август се чака да бъде оголен координационен център Обзор-Бяла и здравното ведомство ще подсигури съответна работа на държавните центрове за незабавна помощ, добави Димитров. Ще се направи и инспекция за ценообразуването на медицинските услуги по морето.
Сред първите неотложни задания министърът уточни работата по мярката за филантропична помощ за украинските бежанци, като добави, че по нея има над 500 тъжби за десетки милиони, а задачата е в края на мандата на служебното държавно управление на всяка тъжба да бъде отговорено и дължимото на хотелиерите да е разплатено.
Сред другите задания е решение на казуса със забавената категоризация на туристическите обекти. В момента има над 960 заявки, като от тях 780 са преписки и 180 броя комплекта документи за оценка, а задачата е до края на мандата броя да падне под 100.
Като приоритет бе посочено и предприемането на ограничения за сполучливо протичане на летния и зимния туристически сезон в изискванията на здравна рецесия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР